Külföldi állampolgárnak magánál kell tartani az útlevelét ha Magyarországon van vagy igazolhatja magát vmi ellenőrzésnél a személyi igazolványával vagy valamilyen fényképes igazolvánnyal is?
Barátnőm jön Mo.-ra de nagyon félti az útlevelét hogy ellopják ezért nem szeretné magával cipelni miközben az utcán van.
Nem EU-s állampolgár ha ez számít.
Termeszetesen kell az utlevel. Az en parom is kulfoldi, nem EU-s orszagbol, es ha en vagyok kint nekem is ugyanugy magamnal kell tartanom az utlevelemet, mert ha a rendor megallit, akkor csekely figyelmet fog szentelni a magyar szemelyimnek, ellenben arra mar tobbet, hogy nem tudom igazolni, hogy jogosan jogtalanul, es milyen vizummal tartozkodom az orszagban.
Ha nem schengenrol belulrol jott, es megallit titeket egy rendor, feltetelezem nem akarjatok megjarni az orsot, hogy ott bizonygassatok, hogy a holgy igenis ervenyes papirokkal van itt. Es az o egyetlen ervenyes papirja a tartozkodasahoz az utlevele benne a schengeni vizumaval.
Milyen schengeni vízum?
Turistaként jön és neki nem kell ehhez semmi csak érvényes útlevél.
"Milyen schengeni vízum?
Turistaként jön és neki nem kell ehhez semmi csak érvényes útlevél."
EU-n kívüli, azaz harmadik országból érkezőknek schengeni vízum kell, hogy beléphessenek.
Az útlevelet természetesen magánál kell tartania.
Nem minden EU-n kívülinek kell vízum. A szóban forgó lány csak tisztában van már vele, kell-e vízum neki, vagy sem. Az útlevél viszont 1000%, hogy nála kell legyen mindig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!