Külföldi állampolgárnak magánál kell tartani az útlevelét ha Magyarországon van vagy igazolhatja magát vmi ellenőrzésnél a személyi igazolványával vagy valamilyen fényképes igazolvánnyal is?
Barátnőm jön Mo.-ra de nagyon félti az útlevelét hogy ellopják ezért nem szeretné magával cipelni miközben az utcán van.
Nem EU-s állampolgár ha ez számít.
és nem akarom hogy ha vmiért igazoltatják az embereket - tegye fel a kezet akit mar csak ugy "vmiért" igazoltattak...
24 evig eltem Magyarorszagon, korbejartam az orszagot, ejszakai eletet is eltem es alkoholt is fogyasztottam a nyilt utcan. Egyetlen egyszer igazoltattak. Amikor belefutottam egy traffipaxba, mert a megengedett helyett kb. 8 km/h-val tobbel mentem... en nem tudom milyen vilag van most odahaza, de gondolod hogy olyan nagy az eselye, hogy jol szitualt turistaskodo fiatalokat random igazoltassanak?
2szer is előfordult hogy bent ültünk egy bárban, iszogattunk, erre bejön 2-3 NAV-os egyenruhás meg egy rendőr. Mindenkitől elkérték a személyit és a rádiójukon csekkolták az adatokat. Az is kiderült hogy közülünk valakinek tartozása volt az állam felé :D
A második alkalommal rendőr nélkül voltak.
Szerintem főként arra voltak kíváncsiak, hogy ki múlt el 18 és ha még kiskorú akkor fogyaszt e alkoholt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!