Nagyon szeretek vonatozni, nézni közben a tájat és ezért gondoltam arra, hogy mivel most nyáron nincs barátnőm és így egy igazi nyaralás egyedül nem az igazi, akkor helyette vonatozgatnék az országban illetve külföldön. Nem városnézés vagy ilyesmi hanem csak sima vonatozás, nézni a tájat.
Melyik magyar vasútvonalat ajánlanátok? Melyik ami szép? Nyilván az lenne a legjobb, ha egy hoszabb vonal lenne, mert ugye egy 20 perces szakasz erre elég rövid.
Elsősorban belföldi vonalak érdekelnének, mert arra már jövő hónap elején szeretnék elmenni és nyár végén jönni egy külföldi a környező országok közül valamelyikben, szóval olyat is ajánlhattok.
2018. jún. 24. 20:10
1/5 anonim válasza:
Győr-Veszprém.
2018. jún. 24. 23:58
2/5 anonim válasza:
Első jól írja, át a bakonyon az szép és utána is. Kisvasút hálózatok vannak több felé, Balaton déli részén főleg, bükkben, mátrában, de a balaton északi részén is szép végig utazni Keszthelyre.
A nógrádi vonalakat ne hagyd ki, Vác-Dregelypalank-Balassagyarmat(-Ipolytarnóc-Balassagyarmat)-Aszód kört javaslok.
2018. jún. 25. 12:58
4/5 talor válasza:
Ha szereted az igazán hosszú utazásokat, ajánlanék neked egy utazást Székelyföldre a Hargita vagy a Corona Intercity-vel. Érdemes kipróbálni, hisz Nagyvárad és Kolozsvár között gyönyörű helyen halad a vonat (magas sziklafalak, alagutak), valamint a Maros-völgyében is szép helyeken kanyarog a vasút.
2018. jún. 25. 21:40
5/5 Márciuska válasza:
Győr-Veszprém tényleg gyönyörű, igazi kirándulóvonal! Számtalanszor megjártuk a családdal gyalog is, vonattal is. Most készülünk a Kaposvár-Siófok vonalra is vonatozni, itt még nem jártam, de állítólag nagyon szép, keresztül a Zselicen, lassan döcögve, majdnem kisvasúti a hangulata. A Sásd-Szentlőrinc közti szakasz is szép, a három Mecsek-alagúttal. Nekem a két Balaton-parti vonal is tetszik: a déliről a szemközti hegyek látszanak, de jobb szeretem az északit, onnan meg a Balaton szép. A Budapest-Miskolc meg azért érdekes, mert északi oldalán a hegyek vannak végig, déli oldalán meg az Alföld.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!