Nagyobb méretű kutyusommal utazhatok vonaton vagy csak személygépkocsiba?
Köszönöm a válaszokat :)
Azért kérdeztem, mert olvastam egy 2016-os cikket, amiben ezt írták:
- Van kivétel, vagy minden méretre és fajtára egyazon szabályok vonatkoznak?
- 20 kg-nál nehezebb, nagytestű négylábú csak a személykocsi peronján szállítható. A segítő kutya az első és másodosztályú, valamint az étkezőkocsiba is bevihető az ott utazók egyetértésének kikérése nélkül. Az ülőhely-biztosítással közlekedő vonat fülkéjébe a segítő kutya is csak az ott ülő valamennyi utas beleegyezésével vihető be.
Nem tudom mit jelent, hogy személyképkocsi peremén?
A személygépkocsi az autó és nem vonat, a kutyám pedig több 20kg-nál.
Erre esetleg tudtok nekem mondani valamit miért írták ezt?
Na jón ne haragudjatok :D Gyorsan olvastam, így félre olvastam személykocsi, nem személygépkocsi:D csodálkoztam is, hogy jönne ide az autó:D
Akkor mit jelent a személykocsi peronja, valaki tudja esetleg?:)
Jaj értem! Én is arra gondoltam, hogy csak az lehet akkor, bár jobb lenne szerintem a kabinban, mert ott bezárható az ajtó és a kutyusom is biztosan nyugodtabb lenne.
Ennek annyira nem örülök, mert ott nyitott az egész, viszont ott nem szoktak lenni emberek, így biztosan nem zavarunk senkit. De majd megkérdezem a kalaúzt,ha jönni fog, hogy esetleg bemehetnénk -e, ha van üres kabin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!