Balatonfüred elején miért "balatonarács" az első vasútállomás, mikor az Balatonfüreden van?
Annak nem, aki ott él.
Akkor lenne igazad, ha a térképen nem is tüntetnék fel Balatonarácsot, de ott van a friss Gulgli-térképen is, feltüntetve a Balatonfüred településsel együtt.
Ha most odatennék a Balatonfüred-Arács nevet, akkor más meg azon háborogna, hogy ő Füred központba akart menni és azt hitte ez az.
Mindenki járjon utána pontosan, hova is megy. 2017 van, mindenkinél ott a net, wifis vonatok, mobilnet.
Mikor régen mentem oda vonattal, nekem Arácson kellett leszállnom, én is csodálkoztam.
Szerintem is korrektebb lenne, ha a k. MÁV kitenne egy egyértelműsítő táblát Balatonfüred / Balatonarács
és feltüntetnék, hogy a másik Balatonfüred az a falu és nem a nyaralórész.
De normális esetben ezt tudják az emberek, mert szólnak a rokonok, vagy ahova mentek.
Itt bizony az a helyzet hogy nem tudják minden fogyatékosnak kiírni h hol szálljon le.Aki képtelen utánajárni vagy rákérdezni a kalauznál,azon nem lehet segíteni.
Majd pont kiírják egy 10 méter hosszú táblán a pár fogyinak h Balatonfüred - Balatonarács (nem a város,az előtte lévő falu marha!)
Nem kummogni kell hanem használni a tetves netet ami előtt ülsz vagy megkérni a kirendelt gyámot h segítsen.
Gondolom világos voltam.
WTF?
Balatonfüreden kettő darab vasútállomás van és ezeket valahogy meg kell különbőztetni. Van egy nagy állomás, amit Balatonfürednek hívnak és a város központjához viszonylag közel van. És van egy kis megálló a település Arács nevű településrészén, Balatonarács néven. Azért a kettőt összekeverni elég béna dolog.
Azt még megértem, ha valaki leszáll Bánkút megállóhelyen sílécekkel a kezében és nem érti, hol vannak a hegyek és a sífelvonók. De két tök eltérő nevű állomást összekeverni?
Érdekes módon Győrben meg tudták oldani, ott is 2 megálló van. Egyik központi belvárosi, a másik egy elővárosi amit úgy hívnak hogy "Győr-Gyárváros".
Meg milyen már hogy hogyha veszek jegyet Balatonfüredre akkor azt kell mondani hogy "Balatonarácsra szeretnék jegyet" az évtized vicce.
Bakker, Balatonfüreden KETTŐ darab vasútállomás van, az egyik Arács (a város része, pont úgy, mint pl Pest részei, vagy ahonnan vagy...), ami régen egy falu volt, de összeolvadt.
a másik állomáson Balatonfüred van kiírva.
azért ekkora problémát csinálni belőle...
nem akkora azért a város, hogy ilyen komoly gond legyen ebből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!