Mit csináljunk hogy ne tévedjünk el Budapesten?
Hagyományos térkép? Tudom, divatjamúlt...
GPS? Már van minden telefonban.
Térkép, amin gyakran azonosítod, merre jársz. És néhány ökölszabály:
Pest több jól felismerhető zónára tagolódik. Kiskörút (Károly, Múzeum, Vámház) a József Attila utcával legbelső héj, a belváros. A Lánchídtól a Szabadsághídig, itt a legtöbb néznivaló. Következő héj a Nagykörút (Margit hídtól Szt István, Teréz, Erzsébet, József, Ferenc a Petőfi hídig). Ezeket további cikkekre osztja a Bajcsy-Zsilinszki út, Andrássy út, Rákóczi út, Üllői út. Mindig ezekhez a fő vonalakhoz képest érdemes meghatározni, hol vagyunk éppen.
Metró megállókban érdemes tanulmányozni a tömegközlekedés térképeit is.
Sok sikert, jó mulatást!
Valamelyik körúton menjetek!
Előbb-utóbb visszaértek ugyanoda...
Mindkét dolog híve vagyok: a térkép valóban nem merül le és jól segíti a tájékozódást, a telefonos tájékozódás is szuper, de!
Arra azért nagyon figyeljetek, hogy térképen tuti - de talán telefonon is előfordulhat, hogy nem jó utcanév van rajta - ugyanis olyan gyakran neveznek át utcákat, hogy 40 éve Pesten élőként is néha nem tudom, hol járok :D
Pl. a Lánchíd lábánál álló, ezer éve Roosevelt térként ismert tér Széchenyi tér lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!