Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Hogy jussak át a határon,...

Lakleventericsi kérdése:

Hogy jussak át a határon, felnőtt nélkül, és szülői felhatalmazás nélkül?

Figyelt kérdés
Romámiában élő kiskorú, magyar ember vagyok 17 éves leszek júliusban, és szeretnék Magyarországra menni, dolgozni, de úgy, hogy felnőtt nélkül. Romániából Magyarországra kiskorúként felnőtt nélkül, mennyi az esélye hogy átengednek, vagy hogy megy ez?

2017. jún. 2. 18:38
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, megbeszélem velük , de mikor már kinn leszek Magyarországon s akkor megmondom nekik, s akkor.. hátha, a lényeg h 2 hét múlva mennék s hogy átengednek e 16 évesen s nem vagyok csak román állampolgár. (vonattal akarnék menni)
2017. jún. 2. 19:06
 12/15 anonim ***** válasza:
Tegyükfel, valami csoda folytán felvesznek magyar iskolába..szeptember még bő két és fél hónap..addig miből akarsz megélni? és hol akarsz olyan diákmunkát találni ahol megkeresel iskola mellett havi legalább 100 ezret?
2017. jún. 2. 19:08
 13/15 A kérdező kommentje:
Ott van unokatesóm s megigérte támogatni fog mindenben, szokott zsebpénzt is küldeni
2017. jún. 2. 19:14
 14/15 anonim ***** válasza:
Ahogy gondolod, én biztos nem mennék senki nyakára ingyenélőnek..más az ha küld havi pár ezret, vagy havonta rád kell költenie 60-70 ezret. Gyerek vagy még, nincs felelősségérzeted.
2017. jún. 2. 19:21
 15/15 anonim ***** válasza:

" megbeszélem velük , de mikor már kinn leszek Magyarországon s akkor megmondom nekik"

Oké, tegyük fel, hogy sikerül átszöknöd, amit ugyan nem hiszek, mert a vonaton is van határellenőrzés, de tegyük fel mégis sikerül. Akkor akarod megbeszélni, amikor már Magyarországon vagy?

Azt pl. tudod, hogy mivel nem vagy még 18 éves, a szüleid bejelenthetik az eltűnésed (mondjuk azt felnőttként is) s akár hazavitethetnek rendőrséggel? Főleg, ha még más országba szöktél...

én a helyedben egyenesebb, tisztességesebb utat választanék és nem sumákolnék és szöknék át határon.

Arról nem beszélve, hogy tényleg nem fogsz munkát kapni 18 év alatt - illetve ha mégis, akkor feketén, ami vagy kifizet vagy nem. Ha dolgozol egy hónapot valahol feketén, aztán nem kapsz fizetést, mit fogsz csinálni? Még reklamálni sem reklamálhatsz, mert illegálisan vagy itt.

Szóval, ha így jössz át, jól kihasználhatnak, rossz útra vihetnek, stb. A sulit nem fejezed be, nem lesz szakmád, semmihez nem értesz - mégis mit akarsz dolgozni?

Igen hamar az alvilágban köthetsz ki... :-(

2017. jún. 2. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!