Győriek! Egynapos városnézésben tudnátok segíteni?
Május 1-én lesz a párom születésnapja.
Április végén szeretném elvinni egy napra Győrbe.Tömegközlekedéssel mennénk, arra gondoltam, Elmennénk a kalandparkba, imádja az ilyen helyeket. Hallottam a Mandala teaházról, hogy milyen szuper hely, bár a facebookos oldalukon sok infót nem találok róluk, szerettem volna itallapot, árakat de a netes oldaluk nem elérhető. De ide mindenképp elmegyünk.
Esetleg tudnátok éttermet ajánlani?
Köszi a segítséget!
Szia!
Lássuk, mi minden ötlettel szolgálhatok arra az időre, mialatt itt lesztek... :)
A kalandpark bizonyára nem kevés időt fog elvenni, a maradék időre a következő pár dolog beleférhet.
Amennyiben a pályaudvar felől kezditek a délelőttöt, mielőtt rögtön nyakatokba vennétek a várost, meg is állhattok a Városházánál. Az épületegyüttes és az előtte levő virágágyások tagadhatatlanul felemelő látványt nyújtanak. Ha pont egész órában (pl. 9-kor, 10-kor stb.) vagytok ott, és füleltek, akkor kellemes (népdal) zenét fogtok fentről hallani.
Ajánlom figyelmetekbe a Széchenyi teret, a barokk épületek önmagukban is szép látványt nyújtanak – hát még együtt…
Étterem ügyében pl. itt is érdemes körülnéznetek. Ám egyet sem szeretnék kiemelni - nem volt még szerencsém a belváros összes éttermét alaposan végig járni, így ebben nem tudok hiteles válasszal szolgálni.
Amivel viszont tudok: érdemes megtekintenetek a székesegyházat, benne a hermával. Mivel idén Szent László-emlékév van, ez abszolút aktuális :)
Amikor kijöttök, adja magát, hogy felmenjetek a Püspökvár tornyába (a kilátóba). Ez belépődíjas (kb. 2000 Ft/fő). Ám hozzá tartozik a felfelé vezető úton a győri püspökökkel kapcsolatos ismertetők megnézése. (Illetve az Apor Vilmosról szóló kiállítás. Utóbbi nem feltétlenül szülinapos téma és nem is érdemes 10 perc alatt végig futni rajta, ám Győrhöz és pl. a kultúrához kétségkívül hozzá tartozik.) A lényeg: barátaim egybehangzó állítása szerint igenis remek dolog szétnézni fentről – a Belvárostól kezdve sok mindent láthattok. Nem utolsó sorban pedig remek fotózási alkalom :)
Amennyiben vonattal érkeztek, a fent írt helyeket a pályaudvartól mintegy 15-20 perc sétával elérhetitek. Érdemes a Baross úton (Győr fő sétálóutcáján) jönnötök, ízlésesen kiépített.
Április végi programok (és látogatók nagyobb létszáma) miatt módosulhat a helyek gyors megközelíthetősége, ám a néznivalók többsége szerencsére rendezvényektől függetlenül felkereshető.
Mi mást írhatnék a végére? Érezzétek jól magatokat Győrben :)
Ennél részletesebb válasz sosem vártam volna!
Köszönöm szépen! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!