Budapesten melyik kerületben van a legkevesebb "kommunista blokk"?
Szóval melyik kerületben van a legkevesebb ilyen "commie block"? Csak hirtelen eszembe jutott hogy Erdélyben sok lakó negyed áll csak olyanokból és érdekelt hogy bp-n hol a legkevesebb illetve hogy általánosan így mennyi van. Én párszor voltam csak Budapesten de a 14. kerületben emlékszem hogy elég sok volt.
Nem tudtam jobb kategóriát ennek a kérdésnek de azért ehhez is illik ez a kérdés. :D
Gondolom amerikás magyar a kérdező, azért nem lakótelepet keres, hanem commie blockot. (Nincs ezzel semmi baj, csak értelmezni segítek.)
Szóval Budapest városmagjában kevés az ilyen épület, az I. V. VI. VII. kerületben gyakorlatilag nincs. A VIII. kerületben is csak kevés. A IX. kerületben az 1950-1960-ás évek négyemeleteseiből már van bőven, meg van néhány panel is. A II., XII. kerületeket szintén nagyrészt elkerülte a panelhullám, de azért találni pár házból álló tömböket. A III., ÍV., X., XI., XIII., XIV., XV., XIX.,XXI.kerületekben laknak legnagyobb arányban szocreál, de inkább modern stílusú (értsd: panel) épületekben az emberek. A XVI. kerületben csak egy viszonylag kicsi telep van, a XVII, XVIII. kerületek hatalmas területéből a többség kertes ház, de jelentős lakotelepeik is vannak. A XX., XXII. kerületekben is akad lakótelep, de sok a kertes ház is. A XXIII. kerületben csak az 1980-ás években létesült egy kisebb lakótelep.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!