Ha vonaton vagyok, akkor honnan tudom, hogy hol áll meg?
Írd be www.elvira.mav-start.hu-ba ott mindent megtudsz.
Egyébként nagyon sok vonaton van hangos bemondó
Aztán abból is tudhatod, hogy az elvira.hu-n megnézed. Pl. ha a 14:40-as győri gyorssal mész, akkor a részletekre kattintasz, és ott lesz a vonat azonosítószáma (pl. 1234) arra kattintva kiadja az összes megálló nevét.
Azt nem írtad, hogy hová utazol és milyen vonattal. Ma már jelentős részben bemondják a megállók nevét. Ha ez nincs, akkor még mindig ott van mankónak az állomásokon a névtábla, vagy a kalauz személyesen.
Tehát csomó lehetőség van.
Vadidegen országokban sötétben vonatozva a következő a módszerem:
- szerzek nyomtatott menetrendet az adott vonatról. A forrás lehet honlap, menetrend könyv, kifüggesztett menetrend lefotózva
- menet közben figyelem, hol tartunk és van-e késés
- figyelem az állomásnévtáblákat is vagy Google Mapsen nézem, hol tartunk
- a cél előtt élőkeritem a kalauzt vagy megkérdezem az utasokat, hogy ott vagyunk-e ahol gondolom,
- leszállás közben a felszállókat is megkérdezem
- vagy megnézem van-e névtábla a látóteremben
Idehaza nagyon egyszerű.megnyitod a MÁVStart oldalát és megkeresed a vonatodat. Az allomaslista és a Google Maps alapján egész úton tudod, hol vagy.
Megnézed a menetrendet, és nyomtatsz magadnak itinert.
Utazás közben pedig figyelsz, és követed, hol tartotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!