Lacika24 kérdése:
Hogyan Juthatok én el Csernobilba?
Figyelt kérdés
el szeretnék jutni Pripjatyba , az atomerőműhöz, emlékszem amikor volt a tv2-n a naplóban film rolla, és én is szeretnék eljutni oda, kihez kellene fordulni? mert gondolom kell védőruha meg engedély vagy valami..2016. okt. 21. 19:38
2/5 anonim válasza:
"mert gondolom kell védőruha"
Ezen kijelentes meg egyaltalan a kerdes alapjan ne menj inkabb sehova mert olyan tajekozatlan vagy,hogy az nekem fáj!
3/5 Quatermain válasza:
Kijevből indulnak szervezett túrák, Kijevbe szólóban kell eljutni, de magad is eltudsz menni Pripjatyba, ha betudod szerezni a szükséges engedélyeket és felszerelést, amit nagyon kétlek.
4/5 A kérdező kommentje:
Marcello Gandini bazz h te milyen okos vagy.. igen tájékozatlan vagyok azért kérdeztem de nem baj..
2016. okt. 22. 08:50
5/5 anonim válasza:
Bárki eljuthat Csernobilba és Pripjatyba, magam is jártam már ott. Érdemes erre szakosodott irodáknál foglalni, az 1000 út szerintem drága, cserébe tudnak magyarul. Mi orosz és angol nyelvű honlapokon tájekozódtunk és egy helyi irodánál emailben foglaltunk. Indulas reggel Kijevből kisbusszal, menet közben tájékoztató szövegek. Útlevél kell a zónákba való belépésnél a személyazonosság igazolasa céljából. Megálltunk pár elhagyatott, de nyilván a turisták kedvéért berendezve hagyott épületnél, emlékműveket néztünk, Csernobil faluban ebedeltünk egy igazi sztalovajában, aztán irány Pripjaty város, utana meg a felrobbant blokk. Kifelé dózismérés, meg persze a túrán végig ott a vezetőnél GM. Védőruha nem szükséges, meg nagyon nincs is értelme olyan mersékelt dózisnál, amekkorat kapsz. Mindazonáltal zárt ruhazat (hosszú nadrág, hosszú ujjú ing/póló, zárt cipő, sapka) egész evben kötelező a radioaktív por miatt, utána alapos mosakodás, hogy ne rakódjon le sehol a por. A költsege pár eve 100-120 dollar körül volt. Visszaérkezés Kijevbe este. Kijevig vonattal vagy kisbusszal tudsz eljutni. Ha spórolni akarsz, inkab utazz belföldi vonattal Zahonyba, onnan kishatárforgalmi jeggyel át Csapra, majd a bagóért árult ukrán belföldi jeggyel Kijevbe. Csak ugye így hosszabb. Ha így csinálod, visszafelé Csapon legyen még pár hrivnyád, mert a nemzetközi jegyet pénzért érvényesítik az ukránok (vicces...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!