Mit lenne érdemes megnézni, mire lenne idő?
Figyelt kérdés
Decemberben megyünk Budapestre, 8:30-ra leszünk ott. Eddigi programok: Aréna pláza, karácsonyi vásár a Bazilikánál vagy a Vörösmarty téren(ezt még nem tudjuk). Ezek közelében valami szép hely, valami nevezetesség? Kellene még valami jó program.2016. okt. 15. 08:36
1/2 anonim válasza:
A Vörösmarty térről a Bazilika pár perc gyalog. Karácsonyi vásárkor kb. összefüggő bazár van. Sétáljatok ki a Duna partra. Esetleg bemehettek a Bazilikába, vagy sétáljatok a kivilágított Andrássy úton.
2/2 Márciuska válasza:
A bazilika kupolájából gyönyörű a kilátás, érdemes felmenni. Ha érdekel, a Deák téri metrómegállóban van a Földalatti Vasúti Múzeum, pici, de aranyos, azt is megnézhetitek. A Dunakorzót én is ajánlom, a Vigadó előtti téren sétálni is gyönyörű. Ha jól tudom, karácsonyi vásárt szoktak tartani a Gresham palota aulájában is, tavaly kimaradt, de ha idén is lesz, én elmegyek, megnézem, már csak azért is, hogy megnézzem azt a csodaszép épületet belülről. Szerintam a Kossuth térre is érdemes elsétálni, addigra már felállítják ott az ország karácsonyfáját. Vagy benézhettek a dohány utcai zsinagógába. Még ott sem voltam, de állítólag látogatható. És ha érdekelnek a vasúti terepasztalok, az Andrássy úton van a Miniverzum. Vagy pl. az operaházban is vannak délutánonként vezetett túrák, amikor meg lehet nézni az épületet belülről, és advent idején az operaház előtt is szokott lenni pár karácsonyi bódé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!