Szerintetek megéri venni egy nyári gumi szettet és nem cserélni télen télire? Vagy inkább venni egy négyévszakos gumit?
Kicsit kielemezném az előző hozzászólást:
"Évi 20- 30 000 km- el sem autóznék télen nyári gumival..."
Ennyi kilométernél már bele ís fér a két szett használata.
"Nem kell ahhoz hó, hogy kelljen a téli gumi, elég egy esős idő is, pár falevél és elszállsz mint a győzelmi zászló..."
Nem bizony. A téli gumi száraz hidegben is hasznos. De esős időben a megfelelő vízelvezetésű évszaknk megfelelő gumi az ideális. A vizes falevélen minden csúszik. Még a lánctalp is.
"Én télivel megyek, tél elején felrakatom használtan aztán következő télig elmegyek vele kb 20- 30 ezer km- ert...."
A nyáron, 60 fokos aszfalton szétmaszatolt téligumi a következő télen már egy fokkal veszélyesebb. Ráadásul a téligumi álló helyzetben is sokat romlik a tűző napon. Hiába szabályos a profilmélység, ha a barázdák élei kerekre koptak, meglepődik a dolgozó, ha mégis kap egy jó kis havas latyakos időt.
Utolsó megjegyzéssel egyetértek. Téli gumi nyáron nyúlik. bizonytalan(egy bizonyos igénybevétel felett). Bár én agyonpakolt zafirával nyáron kényszerből téligumival mentem a horvát tengerpartra. meleg is volt, szerpentín is. de egy pillanatig sem éreztem, hogy nem uralnám a gépet. (mondjuk én nem is a spiccen autózom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!