Az esztergomi vasútállomástól milyen messze van a Mária Valéria-híd?
Bocs, ha együgyű a kérdés... Vonattal még nem jártam Esztergomban, és az állomásról szeretnék eljutni a Bazilikához illetve a hídhoz. Van valamilyen tömegközlekedési eszköz odáig, vagy gyalog sincs túl messze? Legszívesebben gyalog mennék egyébként, de ha 1 óránál több idő lenne az út, akkor például inkább buszra ülnék.
Köszönöm előre is, ha valaki segít.
Izééé, Google útvonaltervezője azt írja, 9 km körül van és gyalog másfél óra.
Hát akkor bocs, ha esetleg félrevezettelek, de én úgy emlékszem rá, többször is megtettük kb. fél óra alatt (2-es vagyok). Sőt, most kérdeztem a fiamat és Ő is kevesebbre emlékszik, mint egy óra. Hát, akkor passz...
Kiváncsiság kép én is beírtam a Google mapsba.(Esztergomi ként nagyon meglepődtem a másfél órán) Rossz állomást ír. Mert nem a kertvárosi állomáson kell leszállni, hanem végállomáson, ami Esztergomban van.
Innen az 1.-es busz visz be a városba(menetrendet nem tudom, mert nem járok arra) és a Bazilikához is. A hídhoz a Rákóczi térnél kell leszállni, innen pár perc séta a híd, a Bazilika meg 10-15 perc.
De ha a Bazilikához mész elsőnek oda is felvisz ez a busz. Menetjegy:210.-
Ha mégis gyalog indulsz az állomástól, akkor kb.3km a Bazilika.
Köszi 4-es!! Megmentettél!! :-)
Azt hittem meghibbantam és már szenilis is vagyok :D
Akkor viszont simán jó a bő fél óra... ha csak 3 km... Jaj, de jó, hogy írtál, tényleg nem értettem a dolgot :-)
A vasuttol a hid gyalog kb felora, bazilika 40 perc
Esztergom legszebb resze a Kis Duna setany es a Vizivaros, a bazilikat is innen javaslom gyalog megkozeliteni.
Helyijaratra nem ulnek, ossze vissza jarnak, tan meg a helyiek se tudjak pontosan mikor es merre.
Szlovak taxit kell hivni, 4-5 euroert bevisz a varosba
Az esztergomiakat hiába kérdezed, mert helyi, ingázó lakosokként más szabályok vonatkoznak rájuk, mint az ország belsejéből érkezőkre.
A szabályok napról napra változnak (pár napja még nem lehetett Horvátországba szabadon utazni, most már igen), a konzuliszolgálat oldalán tudod nagyjából követni, mik az éppen érvényes szabályok:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!