Miért fizetősek az észak-balaton parti strandok?
Amiért a déliek.
Kell a lóvé a fenntartásukra az önkormányzatnak.
Azért fizetősek, mert akik odamennek, hajlandóak még külön pénzt adni a strandért.
A világon nagyon kevés olyan ország van, ahol bekeríthetnek partszakaszokat, és azért pénzt kérnek. Amerre én megfordulok külföldön, ott az a törvény, hogy nincs kerítés, nincs fizetős part maximum nyugágy kölcsönzésből élnek meg jól az üzemeltetők.
És természetesen a helyi önkormányzatok képesek kigazdálkodni a partszakasz fenntartásának a díját.
Mindez természetesen csak olyan országokban van így, ahol a polgárok elvárják ezt a választott vezetőiktől.
Gyakran lejárok úszni esténként az egyik ilyen strandra, és azt hiszem rájöttem miért...
Első sorban a fenntartási költségek enyhítése lehet a válasz (mosdók, wc-k, dolgozók, este biztonsági őrök, stb.
Másod sorban viszont az ingyenélők, hajléktalanok és cigányok kívül tartása.
Lehet elsőre hülyén hangzik, de mivel a strand este 7 után ingyenes, bárki bemehet (ilyenkor járok én is úszni), és többször előfordult, hogy 10 tagú cigány család sétálgat a parton, ordenáré módon hangoskodva.. A kint hagyott cuccaim miatt nem kicsit szoktam aggódni ilyenkor, úszok vissza a part közelébe, ha netán gond lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!