Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Utitervet keszitek, Budapest...

Utitervet keszitek, Budapest es Beccsel kapcsolatban tudna/e segiteni valaki?

Figyelt kérdés

Kint elek Los Angelesben es ormeny a ferjem. Aposom es ferjem eloszor jonnek latogatoba es egy hetes kirandulast tervezek.

Bp 2 este, Becs 2 este es Balaton hetvegere..

Szallast budapesten a varnegyedben talaltam.

reggel tizkor indulunk szuleimtol Szekszardrol szoval valoszinuleg del korul leszunk fent Bpen es utana meg nem tudom , hogy merre.. Persze a Varnegyed , Siklo, Margitsziget, Vaci utca, csak nem tudom , hogy kocsival mennyire egyszeru, de villamossal nehez lenne, mert a gyermekeim is jonnek velunk 4 es 6 evesek... Szoval otlet a programtervre, hogy ne csak bolyongjunk, hanem legyen valami rendszer...?!

Szechenyi furdobe erdemes kicsi gyerekekkel menni?

#Budapest/program
2016. jún. 2. 03:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Jó idő van, nyár van. Semmiképpen se menjetek kocsival, mert dugó lehet, nehéz parkolni, sétáljatok inkább.

Bp-n felszállnék a helyetekben a BKK hajóra is, a sima vonaljegy vagy bérlet jó rá, a gyerekeknek szerintem nem kell jegy, bár nem vagyok benne biztos. Szép időben nagyon szép a város a hajóról.

Ha dél körül Bp-n vagytok, akkor érdemes ott keresni egy jó helyet ebédelni. A várban vannak különféle mértékben lehúzós turistáknak szóló vendéglők, de vannak a közelben olyan helyek is, ahol nem ez a jellemző. Pierrot dicsérik pl. Egyszer ettem ott, nem volt rossz.

De Budapest a fürdők városa is. Ha szabad javasolnom egy programot:

[link]

Potom pénzért kaptok ebédet, és fürdő belépőt. Vigyetek fürdőruhát, kicsit wellneszezzetek, a tetőn lévő jakuzziból pazar a kilátás a városba. Szerintem amerikaiaknak nagyon tetszene.

Sétálhattok a várban, a Halászbástya nagyon szép. A legszebb kilátás a Citadelláról van, oda valóban kocsival érdemes talán felmenni akár sötétedés után is.

A BKK-hajóval kimehettek a Rómaira, ott nekem a kedvencem mostanában a Két Rombusz, lehet lángosozni, fröccsözni. Visszafelé a hajó letesz a Várkert bazárnál is, vagy a Battyány téren. Lehet, hogy van medencéjük is a Két Rombuszosoknak. Lehet náluk bográcsozni is, de azt ti nem fogtok, ha szállodában laktok, mert a hozzávalót vinni kell :) Bográcsot, tűzifát adnak.

Aztán lehet még nézelődni a pesti oldalon. A Parlament - gondolom - kötelező. Szerintem kívülről elég megnézni. Lehet korzózni a Duna-parton dél felé (Lánchíd iránya). Ott vannak a cipők a parton, az érdekes szobor. A Lánchíd is nagyon szép. BKK-hajóval vagy 2-es villamossal lemehettek a Bálnához és a Művészetek Palotájához. Azért érdekesek, mert egy csomó amerikai film játszódott ezekben. Pl. most a Ben Affleckes marsi mentőexpedíciós filmben a kínai űrközpont volt a Müpa, a NASA meg a Bálna :D

Margitsziget - oda is ki lehet menni hérderezni. Béreljetek bringóhintót, a gyerekek imádni fogják, van piciknek is.

Állatkert - ezt még megnézném a gyerekekkel, nagyon szokták szeretni. Oda a földalattival érdemes kimenni - esetleg kocsival. Az állatkert mellett a Robinson éttermet ajánlom a leginkább, a városligeti tó fölött lehet ott enni.

2016. jún. 2. 08:24
 2/4 anonim ***** válasza:

Bécs: ott is kimennék a Schönbrunnba az állatkertbe, ha még nem unalmas (a bp-i jobb), a bécsi azért érdekes, mert ott vannak pandák, az meg ritka, kevés helyen lehet megnézni. Ha LA-ben van, akkor persze nem annyira érdekes, otthon is láthattok ilyet.

Az olyan programok, hogy hajókázás este a Dunán és közben vacsora mind Bp-en, mind Bécsben nagyon hangulatos programok, de Bécset annyira nem ismerem.

Figlmüllernél ( [link] érdemes lehet foglalni asztalt, és bejelentkezni egy bécsi szeletre, nagyon jól csinálják. Igazi Sacher tortát is vehettek esetleg akár ajándékba is a városban. Kis fadobozokban árulják, hetekig eláll.

2016. jún. 2. 08:29
 3/4 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszod..
2016. jún. 2. 17:51
 4/4 anonim ***** válasza:
Bécsben még érdemes megnézni a sétálóutcákat (Graben, Kärntner Strasse) és a Stephansdom-ot illetve a Belvedere palotát.
2016. jún. 4. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!