Utitervet keszitek, Budapest es Beccsel kapcsolatban tudna/e segiteni valaki?
Kint elek Los Angelesben es ormeny a ferjem. Aposom es ferjem eloszor jonnek latogatoba es egy hetes kirandulast tervezek.
Bp 2 este, Becs 2 este es Balaton hetvegere..
Szallast budapesten a varnegyedben talaltam.
reggel tizkor indulunk szuleimtol Szekszardrol szoval valoszinuleg del korul leszunk fent Bpen es utana meg nem tudom , hogy merre.. Persze a Varnegyed , Siklo, Margitsziget, Vaci utca, csak nem tudom , hogy kocsival mennyire egyszeru, de villamossal nehez lenne, mert a gyermekeim is jonnek velunk 4 es 6 evesek... Szoval otlet a programtervre, hogy ne csak bolyongjunk, hanem legyen valami rendszer...?!
Szechenyi furdobe erdemes kicsi gyerekekkel menni?
Jó idő van, nyár van. Semmiképpen se menjetek kocsival, mert dugó lehet, nehéz parkolni, sétáljatok inkább.
Bp-n felszállnék a helyetekben a BKK hajóra is, a sima vonaljegy vagy bérlet jó rá, a gyerekeknek szerintem nem kell jegy, bár nem vagyok benne biztos. Szép időben nagyon szép a város a hajóról.
Ha dél körül Bp-n vagytok, akkor érdemes ott keresni egy jó helyet ebédelni. A várban vannak különféle mértékben lehúzós turistáknak szóló vendéglők, de vannak a közelben olyan helyek is, ahol nem ez a jellemző. Pierrot dicsérik pl. Egyszer ettem ott, nem volt rossz.
De Budapest a fürdők városa is. Ha szabad javasolnom egy programot:
Potom pénzért kaptok ebédet, és fürdő belépőt. Vigyetek fürdőruhát, kicsit wellneszezzetek, a tetőn lévő jakuzziból pazar a kilátás a városba. Szerintem amerikaiaknak nagyon tetszene.
Sétálhattok a várban, a Halászbástya nagyon szép. A legszebb kilátás a Citadelláról van, oda valóban kocsival érdemes talán felmenni akár sötétedés után is.
A BKK-hajóval kimehettek a Rómaira, ott nekem a kedvencem mostanában a Két Rombusz, lehet lángosozni, fröccsözni. Visszafelé a hajó letesz a Várkert bazárnál is, vagy a Battyány téren. Lehet, hogy van medencéjük is a Két Rombuszosoknak. Lehet náluk bográcsozni is, de azt ti nem fogtok, ha szállodában laktok, mert a hozzávalót vinni kell :) Bográcsot, tűzifát adnak.
Aztán lehet még nézelődni a pesti oldalon. A Parlament - gondolom - kötelező. Szerintem kívülről elég megnézni. Lehet korzózni a Duna-parton dél felé (Lánchíd iránya). Ott vannak a cipők a parton, az érdekes szobor. A Lánchíd is nagyon szép. BKK-hajóval vagy 2-es villamossal lemehettek a Bálnához és a Művészetek Palotájához. Azért érdekesek, mert egy csomó amerikai film játszódott ezekben. Pl. most a Ben Affleckes marsi mentőexpedíciós filmben a kínai űrközpont volt a Müpa, a NASA meg a Bálna :D
Margitsziget - oda is ki lehet menni hérderezni. Béreljetek bringóhintót, a gyerekek imádni fogják, van piciknek is.
Állatkert - ezt még megnézném a gyerekekkel, nagyon szokták szeretni. Oda a földalattival érdemes kimenni - esetleg kocsival. Az állatkert mellett a Robinson éttermet ajánlom a leginkább, a városligeti tó fölött lehet ott enni.
Bécs: ott is kimennék a Schönbrunnba az állatkertbe, ha még nem unalmas (a bp-i jobb), a bécsi azért érdekes, mert ott vannak pandák, az meg ritka, kevés helyen lehet megnézni. Ha LA-ben van, akkor persze nem annyira érdekes, otthon is láthattok ilyet.
Az olyan programok, hogy hajókázás este a Dunán és közben vacsora mind Bp-en, mind Bécsben nagyon hangulatos programok, de Bécset annyira nem ismerem.
Figlmüllernél ( [link] érdemes lehet foglalni asztalt, és bejelentkezni egy bécsi szeletre, nagyon jól csinálják. Igazi Sacher tortát is vehettek esetleg akár ajándékba is a városban. Kis fadobozokban árulják, hetekig eláll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!