Budapesten a Mol bubi bringákat ha bérelni szeretném mire van szükségem?
#1 Amit nem próbáltál ki, arról miért írsz véleményt? Amúgy nem is helyes amit írtál.
Szerintem nagyon jó szolgáltatás, nekem bejött. A tömegközlekedést jól kiegészíti, és lényegesen rugalmasabb mint a saját bicikli. Például tudok vele csak hazafelé menni munkából, így nem kell reggel fél órával hamarabb elindulnom, hogy bent még lezuhanyozhassak. Én amúgy mikor saját biciklim volt évente 12 000 ft-nál többet költöttem szervízelésre, elromló alkatrészek cseréjére (csengő, lámpa, olajozás, defekt esetén gumibelső, egyszer leesett a pedálom stb.), így viszont még baromi kényelmes is, mert nekem semi dolgom nincs a biciklikkel, a BKK szervizeli őket. (Én a kezdetektől használom, és nem futottam bele eddig használhatatlan biciklibe. Max a csengő romlott el néha az első évben.)
KÉRDÉRE VÁLASZOLVA:
Vagy jegyet veszel rá (napi, 72 órás, heti) vagy bérletet (negyedéves, féléves, éves)
Jegyvásárláshoz nem kellenek iratok, csak egy bankkártya. Odamész az automatához, kiválasztod, hogy milyen jegyet szeretnél, kifizeted. Ezután SMS-ben kapsz egy pin kódot. A pin kóddal és a mobilszámoddal tudsz biciklit bérelni. (25 000 ft a kaució ilyen esetben) A kauciót visszakapod a bérlés végén, ebből vonják le a túlhasználati díjat. Csak nézd meg előtte itt: [link] hogy melyik gyűjtőállomásnál tudsz jegyet venni, mert van ahol csak bérelni lehet már meglévővel. (a Bubi-t arra találták ki, hogy felveszed a biciklit, eltekersz A-ból B-be és ott lerakod a dokkolóba, így 30 perc után túlhasználati díjat számatanak fel. Szóval balaton körbebiciklizéshez ne bubit használj, de a tömegközlekedés kiegészítésére tökéletes)
Ha bérletet veszel, akkor nem kell kauciót befizetni, viszont ilyenkor be kell menni a BKK valamelyik jegyirodájába alárni egy szerződést. Ekkor kapsz egy kártyát is, így azzal is tudod nyitni a biciklit pinkód nélkül. (Ilyen esetben a bérlet árában benne van valamennyi túlhasználati díj. [link] Bérlettel amúgy 4 biciklit is kikölcsönözhetsz egyszerre, szóval ez egy családi csomag jellegű szolgáltatás.
Van mobilapp is, amivel szintén lehet biciklit bérelni. Lefotózod a bicikli hátulján lévő QR kódot az appal, majd rányomsz a bérlésre, ezután a biciklit ki tudod venni a dokkolóból. A mobilappban tudod nézni, hogy mennyi ideje van nálad a bicikli, térképen mutatja melyik dokkolóban mennyi bicikli van stb. Bérlet esetén biztosan használható az app, jegy esetén még nem próbáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!