Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem vonzó annyira falun élni? Miért akar mindenki városban élni, kis panellakásokban?

Figyelt kérdés

Sok helyen éltem már, de a vidéki élettel semmi sem ér fel.

Tiszta levegő, kis falvak, mindenki ismer mindenkit.

Lemész a boltba, ami a falu egyik találkahelye, megveszed a napi kaját, irány haza.

Közben meghallgatod a szokásos pletykákat, hogy hátha este történt valami újdonság a faluban.

Átmész a kocsmába egy kávéra, majd hazafelé indulsz.

Már messziről látod házad, a nagy kertet, a csirkék az utcán rohangálnak, az árokparton a macskák bagzanak, mert lassan tavasz jönne már.

A bogáncs kutya már meesziről tudja hogy jössz haza, ugat, veszettül.

Megfőzöd a kaját, majd irány a kert, vagy favágás, ilyen időben a cserépkályha nyeli a fát.

Délután ha nem a brazil sorozatokat akarod nézni, és már unod az m1 híereekt is, átmész a szomszédba, ahol disznótor van, eszel egy kis húrkát, kolbászt, pár sör is felpattan.majd irány haza, vagy a kocsma, attól függ kinek család van, ki egyedül él.

Miért nem vonzó ez az élet a sok városi embernek.

Igaz, aki dolgozik, minimálbért keres, de ezeket az élményeket, nem lehet a nagyvárosokban átélni.

2016. jan. 14. 21:07
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
87%

Én külföldön élek, faluban. Itt örömmel teszem, ezért:

- tényleg tiszta a levegő (sok megújuló energiaforrás, nap-és szélenergia többnyire, nem bűzölgő kémények mindenhol)

- gyönyörű rendezett környék, nem düledező drótkerítés meg máladozó, omladozó házfalak, potyogó cserepek, mint a legtöbb magyarországi faluban: mindenki rendben tartja a házát, frissen festett kerítés, rendesen nyírt gyep, dísznövények, stb.

- disznószar, tyúkszar, üvöltő-bagzó állatok helyett gyümölcsfák, gyönyörű virágoskertek, SZOBATISZTA, gondozott háziállatok (ugye macska, kutya, stb.), akik nem a szomszéd kertjébe szarnak. Ha szembejön veled egy cica, annak nyakörve van, és ápolt, nem egy szerencsétlen koszos, mocskos pára, akivel senki nem törődik és télen is kinn fagyoskodik.

- favágás, disznóvágás helyett kerti grillpartik, beszélgetések, vagy összeülünk a kis kerti tó, medence körül, kultúrált emberek módjára.

- a falusi kisbolt helyett, ahol muszáj végighallgatnod minden nyavalyás öregasszony szarságát meg pletykáját van legalább egy Lidl/Aldi méretű bolt minden községben - de nálunk pl. szupermarket méretű van, ahol tényleg minden elérhető. Emellett drogéria, cipőbolt, ruhabolt, stb.

- a kocsma helyett (abból valóban van egy) megihatok egy kávét a cukrászdában, 2 kávézó vagy a 3 kisebb, de takaros étterem egyikében (ebből mondjuk 2 olasz és egy helyi), normális ember módjára

- és az egész éves unatkozás és semmittevés helyett van a faluban uszoda, sportcsarnok, fitnessclubb, gimnázium felnőtteknek esti hobbi-tanfolyamokkal (akár főzés, akár kertészkedés, stb.), könyvtár is többek között. Arról nem is beszélve, hogy van 3! bank, 1 posta, 2 futárszolgálat, 3 templom, 1 biztosító, 2 orvosi rendelő, 1 állatorvosi rendelő, és egyéb fontos intézmények. Mutass már nekem egy magyarországi flaut 5000 fő alatt, ahol ez mind megvan!

Az a baj, hogy míg külföldön kultúrált, normális életre van lehetőség a falvakban is, addig otthon pont olyan, mint amilyennek körülírtad - szánalmas, nélkülöző, élménymentes. Ez túlélés és nem élet. Nincs lehetőség, nincs választás, nincs SEMMI otthon a falvakban üvöltő macskákon, szállongó szarszagon kívül.

2016. jan. 15. 19:40
 12/21 A kérdező kommentje:

"3! bank, 1 posta, 2 futárszolgálat, 3 templom, 1 biztosító, 2 orvosi rendelő, 1 állatorvosi rendelő, és egyéb fontos intézmények. Mutass már nekem egy magyarországi flaut 5000 fő alatt, ahol ez mind megvan! "

Ráhibáztál, mert van ilyen, ráadásul nem messze onnan ahol lakom.

Amiket írtál, az mind meg van itt is.

Annyi hogy itt egy bank van, a többi stimmel.

És ez csak az én környékem,(alföld), nem a balaton, vagy főváros környéki településövezet.

Szóval szép hely ez az ország, és főleg a vidéki falvak.

2016. jan. 15. 20:04
 13/21 anonim ***** válasza:
55%
Ne kamuzz inkább...
2016. jan. 15. 20:12
 14/21 anonim ***** válasza:
53%
Fentebb írtad, hogy egy nyomorult kisbolt meg kocsma van...most meg hirtelen minden mi? Ne rögögtess.
2016. jan. 15. 20:27
 15/21 anonim ***** válasza:
78%
Falun nőttem fel, többé kevésbé igaz amit te itt lefestettél nekünk. Na, pont ezek miatt telt be a pohár nálam. Most már hálistennek Budapesten èlek, a faluból elég 2 havonta az a 2 nap amikor a szüleimet meglátogatom.
2016. jan. 15. 21:55
 16/21 A kérdező kommentje:

"Fentebb írtad, hogy egy nyomorult kisbolt meg kocsma van...most meg hirtelen minden mi? Ne rögögtess."

A szövegértés megy még, vagy oda nem juttottál még el a suliban?

Na akkor a gyöngébbek kedvéért mégegyszer, és olvasd el figyelmesen, különösen az első mondatot.

"Ráhibáztál, mert van ilyen, ráadásul nem messze onnan ahol lakom.

Amiket írtál, az mind meg van itt is.

Annyi hogy itt egy bank van, a többi stimmel.

És ez csak az én környékem,(alföld), nem a balaton, vagy főváros környéki településövezet.

Szóval szép hely ez az ország, és főleg a vidéki falvak."

2016. jan. 16. 19:18
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

"Szóval szép hely ez az ország, és főleg a vidéki falvak."

Ajánlanám figyelmedbe a Nógrád és Borsod megyei falvakat.

2016. jan. 16. 21:48
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Falvakban semmi szórakozási lehetőség nincs szinte. Jobb esetben van 1, de elég unalmas lenne egész életembe oda járkálni. Engem egyenesen visszataszít az állandó pletykálás, nem is értem hogy lehet ez pozitívum számodra. Mindig is nagyvárosban képzeltem el az életem, de a panelt én sem szeretem. Ugyanúgy vannak itt is kertesházak. Aki akar, az ugyanúgy mehet kocsmába, tüzelhet fával, stb..
2016. jan. 17. 21:51
 19/21 anonim válasza:

Én szívesen vissza mennék falura..sok szép emlék köt oda és hiányzik..

18/L

2017. jan. 15. 09:28
 20/21 anonim válasza:

Régi kérdésre válaszolok, de soha semmi pénzért nem laknék falun!

X éve városi vagyok, voltam mindig is és nem mondom, hogy nincs hátránya, de még így is 1000x inkább a város ez egyértelmű!

2020. aug. 21. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!