Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem vonzó annyira falun élni? Miért akar mindenki városban élni, kis panellakásokban?

Figyelt kérdés

Sok helyen éltem már, de a vidéki élettel semmi sem ér fel.

Tiszta levegő, kis falvak, mindenki ismer mindenkit.

Lemész a boltba, ami a falu egyik találkahelye, megveszed a napi kaját, irány haza.

Közben meghallgatod a szokásos pletykákat, hogy hátha este történt valami újdonság a faluban.

Átmész a kocsmába egy kávéra, majd hazafelé indulsz.

Már messziről látod házad, a nagy kertet, a csirkék az utcán rohangálnak, az árokparton a macskák bagzanak, mert lassan tavasz jönne már.

A bogáncs kutya már meesziről tudja hogy jössz haza, ugat, veszettül.

Megfőzöd a kaját, majd irány a kert, vagy favágás, ilyen időben a cserépkályha nyeli a fát.

Délután ha nem a brazil sorozatokat akarod nézni, és már unod az m1 híereekt is, átmész a szomszédba, ahol disznótor van, eszel egy kis húrkát, kolbászt, pár sör is felpattan.majd irány haza, vagy a kocsma, attól függ kinek család van, ki egyedül él.

Miért nem vonzó ez az élet a sok városi embernek.

Igaz, aki dolgozik, minimálbért keres, de ezeket az élményeket, nem lehet a nagyvárosokban átélni.

2016. jan. 14. 21:07
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
77%

Nem csak Magyarorszàgon. Amùgy èltem vidéken, ha mèg pàr èvet ott kellett volna èlnem, főbe lőttem volna magam az unalomtól.

Vàrosokban sem mindenki panelben lakik, ez tèvedès. Most a vàrosban, egy csalàdi hàzban élünk a felesègemmel. Soha többet falu.

2016. jan. 14. 21:28
 2/21 anonim ***** válasza:
91%

Én egy falu széli szomszédmentes házban nőttem fel és már akkor is vonzott a mellette lévő tanyavilág és az ottani életmód. Aztán városi panellakó lettem. Azóta is gyakran visszajárok a ma már üres szülői házba. Elég belépnem az utcaajtón és dalra gyújtok jókedvemben. Aztán fél nap ott tartózkodás után azt érzem hogy hiányzik a városi élet. Ekkor ledöbbenek magamon mert nem tartom természetesnek azt hogy a városhoz vonzódjak, ahol ráadásul nem is érzem jól magam mert mindenhez pénzért lehet hozzájutni és ott szabad sem vagyok igazán, de még barátom sincs a rohanó emberek közt. Úgy érzem átalakultam biorobottá. Persze amikor lelkileg elegem van a városból, akkor az említett tanyavilágba is kimegyek és elgondolkodok azon hogy önellátóként oda kellene költöznöm. Mert tényleg varázsa van az olyan életnek. De a szokás és a kényelem nagy úr. Kényelmesebb készen megvenni az élelmet városon mint megtermelni falun. Még az sem számít ha a saját termelésű nagyságrendekkel olcsóbb, több és egészségesebb lenne. Még vízdíjat is havi 8-9 ezer Ft-ot fizetek városon, falun meg két fúrt kút ontaná ingyen a valódi ásványvizet. Sokszor megfordult a fejemben hogy úgynevezett intézményfüggő lettem, amely fogalmat azokra a rabokra szokták használni akik túl sokáig ültek börtönben és már odakinn nem is éreznék jól magukat. Persze nekem a panel volt a börtönöm.

Azért egyre többen vannak akik akár a fővárosból is tanyákra költöznek. Egyik szempontuk az hogy a jövedelmük rezsire ment el városon.

2016. jan. 14. 21:31
 3/21 anonim ***** válasza:
65%
Nekem a férjem tokre vágyik erre, en meg egyenesen rosszul lennék ha vidéken kene élnem. Pontosan ezért, hogy ilyen élmények, ingerek ne érjenek amiket te is írtál. Egyedül a tiszta levegő, ami jo az egészben, bár az sem mindenhol. En inkább arra vágyom, ha sushizni támad kedvem egyik este, akkor ott legyen a közelemben egy, vagy ha kedvem tartja elmenjek moziba vagy vásárolni es ez ne órákra legyen tőlem. Egyébként a fővárosban lakunk, de kertváros, van kertünk, fa tüzelésű kandallonk, úgyhogy ami kell az megvan. A paneltol mondjuk en is rosszul lennék, ha a kettő közül kene választani, akkor lehet hogy tényleg a vidék.
2016. jan. 14. 21:35
 4/21 anonim ***** válasza:
86%
Itt a garzonlakásokból álló panel társasházunkban rengeteg nyugdíjas lakik akik faluról költöztek ide. Azt szeretik benne hogy ki sem kell mozdulniuk otthonról, hanem készen viszi nekik az ételt az ételszállító. Persze azért hiányzik nekik a természet. De ugyanakkor nagyon tetszik nekik az hogy a folyószámlájukra megy a nyugdíj, amiből a bank levonja a rezsit és nem kell fát vágni, füvet nyírni, stb. hanem csak tévézni. Az úri életmód lehetősége felülírja a természetes és szabad életmódot. Persze én úgy vagyok vele hogy ha nem tehetnék egy-egy nagy túrát mondjuk a bakonyi ősvadonban, vagy nem nézhetnék vissza falura vagy a tanyavilágba, akkor belehülyülnék ebbe az önként vállalt cellába.
2016. jan. 14. 22:00
 5/21 anonim ***** válasza:
50%
Mikor falun laktam akkor bármikor felpattantam a motorra és Európa szinte minden szegletét bejártam. Most meg városon rákattintok a Street View-re és ki sem kell mozdulnom otthonról, ugyanazt megtehetem. :)) Hát akkor minek menjek vissza falura? :))
2016. jan. 14. 22:24
 6/21 anonim ***** válasza:
75%

A szépnek lefestett, álromantikus faluképedet áthelyezem a mai magyar valóságba,

VAGYIS kissé másképpen hangzik ugyanez:

"Tiszta levegő" VAGYIS: mindenki fával fűt, és alig lehet télen levegőt kapni.

"mindenki ismer mindenkit" VAGYIS: nincsen senkinek semmi magánélete.

"Lemész a boltba" VAGYIS: Üres a pult, mert ráfizetéses sokféle árut tartani.

"meghallgatod, hátha este történt valami a faluban." VAGYIS: kihez törtek be az éjjel.

"Átmész a kocsmába egy kávéra" VAGYIS: örülsz, ha nem késelnek meg az alatt, míg ott vagy.

"Már messziről látod a csirkék az utcán rohangálnak" VAGYIS: terelik őket már hazafelé a romák.

"A kutya ugat, veszettül." VAGYIS: a kutyád is nagyon fél tőlük.

"Délután ha nem a brazil sorozatokat akarod nézni" VAGYIS: akkor nézed a helyi brazilokat.

"átmész a szomszédba, ahol disznótor van," VAGYIS: persze, hogy van, hiszen tőled lopták el a disznót.

"eszel egy kis húrkát, kolbászt" VAGYIS: mented, ami még menthető.

"ezeket az élményeket, nem lehet a nagyvárosokban átélni." VAGYIS:: Hála annak a Jóistennek!

:))

2016. jan. 14. 23:36
 7/21 anonim ***** válasza:
86%
Te vagy az a barom aki http://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__elokeszuletek__7500247.. ezt is feltette? Húzzál már el innen! Nincs tömegközlekedés, nincs egy normális vendéglő, bevásárolni sincs igazán hol, azt a fost amit a legtöbb falusi boltban adnak méregdrágán... szórakozni sincs hol, megrohad az ember az unalomtól. Fogalmam sincs mit esznek az emberek a falun. Ahogy ott is írtam: eleven eltemetve.
2016. jan. 15. 04:32
 8/21 anonim ***** válasza:
85%

Én pl. ezért nem: munkalehetőség messze van, oda is hajnalban kell kelni, hogy a reggeli busszal beérj. Ha a buszt lekésed, akkor jó esetben egy óra múlva jön a következő, értelem szerűen elkéstél a munkahelyedről. Vissza ugyanez.

(gyerekednek ugyanez a szitu az iskolával)

"lemész a boltba ami a falu találkahelye" ott kezdődik, hogy lemész az EGYETLEN boltba ami a faluban van. Választék nuku, de mivel monopolhelyzetben van, olyan drágán adja a cuccot, amit nem szégyell. Ha valami speckó kaját akarsz előre meg kell rendelni, aztán vagy hoznak vagy nem.

Nem érdekelnek a pletykák. Semmi újdonság nem tud történni egy faluban. Max ha betörnek valahová, de azt kb. azonnal tudod.

Nem vagyok alkoholista, hogy a kocsmában töltsem a napom (ezt különben is a városban is meg tudom tenni, sőt még választási lehetőségem is van, ugyanaz igaz a falusi kocsmára, mint a boltra)

Főzni itthon is tudok, nem kell ahhoz falura költöznöm.

Amit felvázoltál az a falusi segélyes egy napja lehet, de semmiképpen sem a dolgozó emberé.

2016. jan. 15. 10:17
 9/21 anonim ***** válasza:
94%
speckó kaja alatt olyan úri huncutságokra gondolok, mint barnakenyér a fehér helyett
2016. jan. 15. 10:22
 10/21 anonim ***** válasza:
51%

17 éves vagyok,falun lakom..

Egyenesen undorító amit egyes emberek mondanak,hogy lekéselnek a kocsmába,betörés stb.. Normális helyen nem ez megy... Persze ottvan Budapest, nócker,akkor ennyi erővel azt is egy kalap alá lehetne venni?

5 Km-re van innen a város, bejárok suliba biciklivel, ti meg rohangáltok a kondiba mert a semmittevésbe 120 kilóra híztatok,mert 200 métert ha sétáltok a megállóig már ki vagytok akadva..(Tisztelet a kivételnek)

Szóval ha van a közelben város akkor jó falun lakni.. Kis terület,mindenki ismer mindenkit, 10 perc alatt bent vagyok a városban,ha este esetleg kajálni akarok,vagy egyszerűen csak rendelek.. Ugyan így a bolt,nem feltétlen kell a kisboltban vásárolni,bemegyek a tescoba aztán megveszem ami kell..

Nagyából semmi különbség nincs a falu/város között számomra.. Ha városba akarok lenni a nyűzsibe akkor beülök a kocsiba és 10 perc alatt ottvagyok és minden megvan.. Nincs zaj,nincs idegesítő szomszéd (Márpedig ti városiak sírtok folyamatosan hogy a szomszéd már reggel 7kor fúrja a falat,amit itt észre sem veszel)

Nincsennek kötözködések a kocsmába,mint pl egy városi kocsmába,ahol mindenféle ember van..

Szóval egyszóval csak a beszűkült látókörű emberek gondolják,hogy roszabb... Teljesen mindegy,hiszen aki melózik az reggel 6-tól delután 4-5-6 ig dolgozik,azután hazamegy és elterped a kanapén..

2016. jan. 15. 17:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!