Hogyan lehet Magyarországra vízumot igényleni?
Egyik barátom látogatóba jönne Magyarországra talán jövő évben, viszont különböző okok miatt úgy alakult, hogy most lenne rá lehetősége, hogy vízumot igényeljen Magyarországra (vízumköteles ország állampolgára).
Olvasgattam a szabályokat és több kérdésem is lenne a témában olyanokhoz akiknek már van tapasztalata ebben vagy jártasak a témában, hátha kapok választ mielőtt a hivatalos irodáknak írok ezzel kapcsolatban.
1.) Ahogy a vízum igényléshez szükséges dokumentumok listáján az szerepel, hogy igényléshez már szükség van a visszaút jegyének másolatára. Ez tehát azt jelenti, hogy vízumot még előre - mint például nekünk magyar állampolgároknak az USA-ba (ESTA) - nem lehet igényelni, csak ha már megvan az utazáshoz szükséges oda-vissza repülőjegy?
2.) Amennyiben lehetséges akkor mennyi időre és hányszori belépésre jogosít fel az utazói vagy látogatói vízum? (USA esetében ha jól tudom két évig érvényes és többszöri, talán korlátlan belépésre jogosít fel, ebben az utolsóban nem vagyok biztos) Tehát amennyiben most megigényelné, akkor egy év elteltével tudna-e látogatóba jönni?
(Ezek az USA-s ESTA példákat csak azért írtam, hogy érthetőbbé tegyem a kérdést)
Mindenkinek előre is köszönöm aki értelmes és előre lépő választ ad kérdésemre.
Nincs, mivel például nem mondtad meg, hogy melyik ország állampolgáráról van szó, milyen célból és mennyi időre utazna... márpedig mindezek alapján különböző szabályok vannak.
Másrészt meg ne az ESTA-hoz hasonlítsd, mert az nem vízum, hanem egy teljesen másfajta engedély.
Itt találhatsz információkat: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!