Ha vonaton bliccelek megbüntethetnek?
Figyelt kérdés
A kalaúz vagy az én felelősségem, hogy behajtsa a vonatjegyem árát? Ha elmegy mellettem, úgy emlékszik már beszélt velem, és én nem szólok neki, aki jogszerűen utazhatok ingyen?2015. júl. 27. 13:53
1/11 anonim válasza:
Persze hogy meg.
Jegy nelkul semmi esetre se utazol "jogszeruen", az mas kerdes, hogy van hogy megussza az ember.
2/11 anonim válasza:
Ha nem szol, attol meg nem lesz jogszeru, hogy jegy nelkul utazol. Masfelol a kallerek figyelnek, nem fogod csak ugy meguszni. Nemcsak megbuntet, de le is szallit, es nem nagyon erdekli, hogy milyen messze vagy az uticelodtol.
3/11 anonim válasza:
Áhh dehogy. Nyugodtan utazz csak jegy nélkűl.
4/11 anonim válasza:
Dehogy büntet. Odamegy, leül melléd és kedvesen nekiáll az időjárásról beszélgetni.
5/11 anonim válasza:
Annyi eszed van, mint a meg-nem-vásárolt vonatjegyednek.
6/11 anonim válasza:
Egy igazi rossz fiúval van dolgunk.
7/11 A kérdező kommentje:
Jó a jogszerű kifejezés egy kicsit erős volt. Engem nem érdekel, ha leszállít, csak az, hogy van-e pótdíjazás a vonaton. Tegnap a Balatonról jöttem fel vonatjegy nélkül, egyszer sem jött oda hozzám a kaller. Ha valamikor Kelenföldön észrevette volna, hogy nincs jegyem szankcionálhatott volna úgy mint pl. a Bkv-nál?
2015. júl. 27. 15:44
8/11 anonim válasza:
Persze, van pótdíj, szerinted akkor ki venne jegyet, ha nem lenne?:D
Természetesen alapvetően a te feladatod lenne a jegy vásárlása, vagy előtte, vagy a vonaton, ha a megállóhelyen nem tudtál. Ha már nem veszel jegyet és bliccelni akarsz, akkor nyilván nem fogsz szólni a kallernak.. A pótdíj egyébként 2000 Ft és azon felül a menetjegy árát is kifizetteti veled. Ha nem fizetsz, leszállít, és gondolom hivatalosan iratokat is kér, de ez már. (Azt hiszem, ha kifizeted nem)
9/11 anonim válasza:
*de ez már kallerfüggő szerintem. Láttam már olyat, hogy 3an jegy meg minden nélkül akartak utazni, végül büntetést nem kaptak, de rövid úton (meg sem állt volna menetrend szerint a vonat) leszállították őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!