Kaposvár és Dombóvár környéki látnivalók. Ötletek?
Főleg várak, esetleg arborétumok, vagy szép templomok és úgymond régi dolgok érdekelnének (romok stb). De igazából bármi ami megnézésre méltó, s megér egy kis családi kirándulást. A könnyű megközelítés fontos, mert babával mennénk. Legalább a babakocsit lehessen tolni (de ne sok km-en át), de az nem baj, ha messzebb kell megállni autóval.
Köszönöm az ötleteket.
Én Dombóváron dolgozom, itt elég kevés a látnivaló, de a Szigeterdőt ajánlom. Kis hangulatos park, egy felújított vártoronnyal, és az Országház előtti Kossuth-szoborcsoport eredetijével. Szintén jó sétaút az egykori kisvasút nyomvonala, ami a volt kisvasúti állomástól indul, és a tüskei halastóig jól járható. Útközben van egy tó, illetve egy (kissé elhanyagolt) Kneipp-ösvény, sima az út, és vannak padok is.
Kaposváron maga a belváros nagyon szép, a sétálóutcán, a Berzsenyi-parkban, a Kossuth-téren és Rippl-Rónai téren sok a köztéri pad és a kedves szobor, nagyon hangulatos. Esetleg kimehettek a Deseda-tóhoz, ott van arborétum is, én még nem voltam, de állítólag nagyon szép. A Töröcskei-tó állítólag szintén szép, de ott sem jártam még.
A közelben ajánlom még Tamásit, a várhegy lábánál van a kálvária a Rozália-kápolnával, illetve a termálfürdőtől nem messze egy szép vadaspark és parkerdő. A parkerdő tavacska körüli része babakocsival járható, van egy kis kápolna is, meg egy pici sziget emlékművel. A vadasparkban körbemegy az út, de nem tudom, babakocsit beengednek-e, mert szabadon van az állatok egy része. Ha igen, akkor csak a bejárat körüli részen érdemes sétálni, mert beljebb sok az emelkedő, de lent van két vadmegfigyelő kunyhó, ahonnan közelről látni az állatokat.
Várak nagyon nincsenek (csak Szigetváron), de:
1) Kossuth tér.
2) Desedai arborétum.
3) Szarkavári Mauzóleum
4) Rippl-Rónai villa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!