Balatonalmádi mennyire nyüzsgő nyáron? Vannak különösebb látnivalók a városban? (sétálóutca, üzletek, kávézó stb)
Balatonalmádiban van sétálóutca, igen, ami nagyon szép, rendezett. Van egy aluljáró, aminek, ha az egyik oldalából kijössz, akkor a strand főbejáratát látod. Ha a másik oldalon mész ki, akkor a város egyik legjobb, legnagyobb választékú fagyizója és étterme tárul eléd egy nagy, színváltós fényű szökőkúttal. Ott találsz padokat, nagyon hangulatos. A várost Szerintem -ha nagyons sietős- 1 vagy 2 nap alatt körbejárod, de az említett fagyizótól kb. 300 méterre található a buszpályaudvar, ahonnan könnyen közlekedhetsz a környező városokban. Gondoltam, hogy egy-kettőről írok pár sort.
1.) VESZPRÉM - Veszprém megye megyeszékhelye, nagyon szép, hangulatos város.10-15 km-re van Almáditól, de busszal is nagyon egyszerű ezen a szakaszon az utazás. A sétálóutcát csak ajánlom, ugyanolyan jó, mint Balatonalmádiban, annyi különbséggel, hogy a veszprémi sokkal, de sokkal nagyobb! :) Ezen a városrészen nagyon sok üzlet található, ruhabolt,szupermárket. Fagyizókban is gazdag terület, illetve ugyanezen a téren van egy tökéletes cukrászda, nem olcsó, inkább megfizethetőnek nevezném, de megéri kipróbálni. Veszprémben továbbá van McDonald's, pláza, éttermek tömkelege, gyógyszertár és még sorolhatnám. Látnivalónak nevezném a várat, igazán szép onnan a kilátás! :)
2.) VÖRÖSBERÉNY
Balatonalmádival szinte egybefolyó város, egy nagyobb sétával akár 30 perc alatt felérsz az almádi partról Vörösberénybe. Ez a helység nem olyan gazdag látnivalókban, van 2 szép templom, egy szobor, egy gyönyörű iskola, orvosi rendelő, kilátó, ahova érdemes felmenni.
3.) BALATONFŰZFŐ
Balatonalmáditól pár km-re található, nem bővelkedik megcsodálnivalókkal, viszont van egy nagyon klassz Bob pálya, lehet paintballozni, illetve egy erdei akadálypálya is van. Tényleg nagyon jó!
4.) BALATONFÜRED
Ezt a helyet is csak ajánlani tudom, van szórakozóhely, fagyizó, üzlet, sétálóutca( Tagore sétány).
5.) SZENTKIRÁLYSZABADJA
Ez a hely Balatonalmáditól mindössze 5 km-re van. Az Ember-sziklát érdemes megnézni, illetve a Malom-völgyet, ezek választják el szinte Szabadit Berénytől.
Szentkirályszabadján nagyrészt csak a lakóházakat láthatod, illetve van egy kisebb múzeum az orvosi rendelő mellett.
Illetve érdemes tudni, hogy Kislődön van egy kalandpark, elég húzós árakkal, de állítólag szuper!
Remélem, hogy tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!