Hogy vegyek ebben az esetben jegyet?
Le kell mennem Balatonalmádira egy napra.
Délelőtt odamegyek, délután meg vissza. Néztem a menetrendet.
Úgy szeretném megvenni, hogy a leutazás fix időpont, a visszautazás meg szabadon választható.
Akkor a pénztárnál elég egy retur jegyet vennem? És aznap azzal a járattal jövök vissza amelyikkel szeretnék?
Igen, elég retúrt venned. mivel 100 km-nél nagyobb távolságra szól, 15 napon belül bármikor felhasználhatod.
Bármelyik nem kötelező helybiztosítást igénylő vonatra érvényes. A gyorsvonati pótjegy nem adott vonatra szól, így azzal bármelyikkel utazhatsz.
A Budapest - Balatonalmádi viszonylatban bizonyos vonatokban vannak IC kocsik (azaz általában egy), itt kötelező az ülőhelyfoglalás. De ezekben a vonatokban van nem IC kocsi is, nem IC kocsi, amit igénybe vehetsz az ülőhelybiztosítás nélküli normál retúrjeggyel.
Köszi!
Még egy kérdés! Ha otthonról akarok jegyet venni és nyomtatni, akkor azt a következőképpen megtehetem?
Veszek egy budapest - balatonalmádi jegyet és
egy balatonalmádi - budapest jegyet
Csak mert menettérti jegyet nem lehet otthonról kinyomtatni.
Így is működik a dolog?
Igen, interneten, otthoni nyomtatással 2 db egy útra szóló jegy formájában tudod megvenni a jegyet. Az is pont annyiba kerül, mint a menettérti.
Az egy útra szóló jegy (nemcsak az otthon nyomtatott, a jegypénztárban vásárolt is) a jegyen feltüntettett napon érvényes csak, így a napot előre meg kell jelölni. De ahogy értem, a napot tudod.
Az interneten vásárolt jegynél egy konkrét járatot ki kell választani (nem csak a viszonylatot) de attól még -- a jegy érvénytartamán belül bármelyik (nem feláras) vonatra jó.
Köszönöm szépen kíváncsi!
Megvettem a jegyeket. (nem IC-re, sima gyorsra)
Ha esetleg előbb mennék haza nyugodtan felülhetek egy korábbi járatra, mint amire a jegyem szólna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!