Kétnapos kirándulás keretében Budapest mely nevezetességeit néznéd meg?
Hősök tere, Szépművészeti, Vajdahunyad, Budapesti Állat és Növénypark, A Vár, Halászbástya, Mátyás templom...
Jó szórakozást! És remélem jó idő lesz!
Én mindenképpen körkérdést intéznék a többiekhez, hogy ki mire vágyik.
Írtad, hogy a szüleid nem szeretik a beülős helyeket, viszont a várban nem életveszélyesen drága a Ruszwurmban 1-1 szelet torta, vagy süti. (Kb. 500-600 HUF szeletenként)Ha ez ekkora dolog, hogy Bp-re jöttök, akkor oda mindenképpen elvinném őket. Közel van a cukrázda a Mátyás Templomhoz.
Mindenképpen fontos, hogy ha nem szeretitek a múzeumokat, akkor nem érdemes múzeumba menni. A séta a várban vagy a városban nagyon jó ötlet, de időjárásfüggő.
A várban ebédelni étteremben nem szabad, nem magyar pénztárcának van kitalálva.
Múzumok közül ami szép és érdekes is:
Nemzeti Múzeum (ha még nem látta a csapat). Itt igazából a magyar történelmi kiállitást érdemes megnézni. Sok múlik azon, hogy milyen az ember felfogóképessége. Ha már ott vagytok, akkor a Magyar Szent Koronához tartozó koronázási ékszereket is meg lehet nézni.
Az Országház nagyon jó ötlet; kb 1 óra a vezetés. A Magyar Szent Korona is itt van!
A Terrorházára ha alaposan akarjátok megnézni, akkor kb 3 óra kell, de nagyon megéri. Még a várban érdemes megnézni a Hadtörténeti Múzeumot, ha szertitek.
Az Operaház is nagyon jó ötlet, bár előadás nélkül szerintem nem olyan jó. (Aki így is szereti, az menjen.)
Ha szép az idő, akkor mindenképpen érdemes a várban sétálni, vagy akár a Margitszigeten, Városligetben, Andrássy úton, Gellért-hegyen. Persze minden nem járható be, érdemes valamiféle fontossági sorrendet felállítani egyeztetve a többiekkel.
Annyi készülés fontos, hogy ha Várba mentek, és van látcsövetek, érdemes magatokkal vinni, illetve fényképezőt mindenképpen! A várból nagyon jól lehet fényképezni illetbe a várban érdemes fényképezni az épületeket illetve a díszeiket.
A várat megközelíteni a várbusszal lehet a Moszka térről, vagy a Siklóval is érdemes akár, ha nem voltatok soha siklózni, akkor azt érdemes megejteni. Amúgy is az alsó végénél van a 0 kilóméterkő és egy Monarchai korabeli címer mozaikja.
Ha még nem fáradtatok el, akkor akár a József-hegyi kilátó, vagy a Normafa, esetleg az Árpád-kilátó nagyon jó és csendes. A János-hegy is jó, csak mire felmegy az ember, ha nem autóval van, túl sok idő megy el vele. Áprilisban talán már tavaszodni fog.
A fentieken kívül én javaslom estére valamelyik török fürdőt (Király, Lukács, Rudas) [link] egyedülálló élmény!
A várban a kilátás mellett érdemes végigsétálni az Úri, Országház, Fortuna utcán ,és be-benézni a kapualjakba, csodás középkori ülőfülkéket lehet látni itt, ilyen sincs máshol!
A Hősök tere mint fő látványosság szerintem nem nagy szám, oda csak a japán túristákat viszik fényképezni. Átsétálni rajta nem rosz, de hogy számunkra ez legyen Budapest? Kötve hiszem. Mögötte a Városliget a tóval, lufikkal, állatkerttel, Királydombbal annál szebb.
Érdemes lehet még a Planetárium a Népligetben, kb 1,5 órás program. A Tropicariumhoz túl sokat kell utazni, és szerintem nem olyan látványos, az Állatkert ebből a műfajból sokkal jobb.
Étteremből, ha meg tudjátok engedni magatoknak, a Gellért szálló étterme nagyon jó, eszméletlenül finoman főznek, és kötetelenül elegáns + ott van a hegy mellett, ergo útba esik.
Nem tudom belefér-e az időbe, és honnan jöttök, de egy fél nap (autóval) a szentendrei Skanzenben fantasztikus élmény lehet. Múzeumvasút, parasztházak, működő vizimalom, állandó kézműves programok, rackajuh és szürkemarha simogató, fényképész és autentikus fogadó, kedvesség, minden megvan benne!
Ha nem fontos, ne használj tömegközlekedést. Véleményem szerintem a fővárosiak nagy hibája hogy mindenhová BKV-val, vagy autóval akarnak eljutni.
A sétát válaszd:) A további programlehetőségeket már leírták előttem, de a Gellérthegyet én is megerősítem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!