Megbüntetek bkk-n mert nem volt bérletem:D mi lessz ha nem
fizetem be? Elvileg 1 hónap után 16 ezerből 50 k bírság
lessz.
Figyelt kérdés
Azért kérdezem mert akit eddíg megkérdeztem azt mondta nem fizette be pedig már több hónapja megbüntették stb.. ilyen kor küldenek még egy csekket 50 ezerről és ennyi?
Küldik folyamatosan a csekket, aztán gondolom van egy értékhatár ami felett vagy átadják behajtó cégnek, vagy bírósági eljárást indítanak ellened. De az a szar ebben, hogy előbb utóbb úgyis ki kell fizetned (vagy leülnöd). És a jogi díjakat is rád fogják terhelni. Így lehet egy 16ezres büntiből több százezres bukta.
2015. ápr. 18. 11:49
3/11 anonim válasza:
Halogasd nyugodtan. Majd egy idő után átadják behajtócégnek, ők hozzácsapják a munkadíjukat is, így az elviselhető bírságból szépen lesz egy több százezres tartozás. Ekkor pedig te leszel majd felháborodva, és jössz panaszkodni a GYk-ra.
2015. ápr. 18. 12:09
4/11 anonim válasza:
Jobb, ha most befizetsz 16 ezret, mint 2 hónap múlva 50 ezret! Megszívtad, van ilyen, nem te vagy az első! :(
Egyébként nem volt nálad a bérleted, pedig van, csak elfelejtetted magaddal vinni? Mert szerintem ilyenkor más a felállás. Ha X napon belül bemutatod a bérletedet, hogy van, csak elfelejtetted magaddal vinni, akkor eltekintenek a bírság befizetésétől.
2015. ápr. 18. 13:54
5/11 anonim válasza:
Előbb-utóbb ki fogod fizetni. Lehet nem most, hanem évek múlva vonják majd, az addigra százezresre, sőt, milliósra duzzadó büntetést, de be fogod fizetni. Hidd el, legjobban akkor jársz, ha most befizeted.
2015. ápr. 18. 14:45
6/11 anonim válasza:
lesz
2015. ápr. 18. 15:54
7/11 A kérdező kommentje:
elvileg van valami elévülési idő (1 év) ami után már nem foglalkoznak vele. szerintem nem fog a bkk pereskedni ezen, meg behajtások sincsenek elvileg mindegy csak kíváncsi voltam köszönöm a válaszokat!
2015. ápr. 19. 17:05
8/11 anonim válasza:
Behajtják rajtad ne aggódj. Nem kéne bérlet nélkül utazni és nincs ilyen probléma.
2015. ápr. 19. 19:33
9/11 anonim válasza:
Akkor évül el, ha nem történik az ügyben semmi. De ezt automata programok végzik, amik remekül ki tudnak küldeni egy csekket vagy egy felszólítást 11 hónap múlva, és máris újra ketyeg. Ezenkívül emlékeim szerint egy évnél több, de pontos infóim nincsenek. Viszont az biztos, hogy az elévülés nem úgy megy, hogyha egy évig nem fizeted be, akkor nem történt semmi.
A BKV-nak meg nem gáz a per - ugyanis azt is veled fizettetik ki.
2015. ápr. 19. 20:26
10/11 anonim válasza:
Nem kell fosni a bkv/bkk-tól.Szerencsétlenek mindenben.Nekem kb 10 éve volt az első büntetésem,azóta meg még egy tucat,de soha egy levelet nem kaptam.Mondjuk le is szarom,küldhetik max kitörlöm vele a seggemet :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!