Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Budapest melyik része Buda...

Budapest melyik része Buda illetve Pest?

Figyelt kérdés
ezt úgy írjátok le kérlek benneteket ,hogy pl a Parlamenti oldal x, a halászbástya pedig y a Buda és Pest közül persze:)
2015. ápr. 9. 17:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Ez most valami trollkodás? Ha tudod, hogy Budapesten van parlament és Halászbástya, akkor azt is tudod melyik városrész hol van.
2015. ápr. 9. 17:13
 2/11 anonim ***** válasza:
23%
Google a barátod. Sőt térkép is van és utcakép, meg műhold. Jó szórakozást!
2015. ápr. 9. 17:24
 3/11 A kérdező kommentje:
első: Nem képzeld nem.. De gondolom te pesten élsz, vagy sűrűn jársz fel oda, esetleg környékén laksz
2015. ápr. 9. 18:06
 4/11 A kérdező kommentje:
a másodiknak meg, mire van akkor ez az oldal? és mire vagy Te itt.. Hogy osszad az "észt" amivel semmit nem segítesz kutyának sem?:DDDDDDDD marha okos vagy te is:)
2015. ápr. 9. 19:39
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha a Duna folyásirányába nézel, akkor a jobb part Buda, a bal part Pest.

Szemléletesebb különbségtétel: ahol hegyek vannak (Gellérthegy, Várhegy, Budai-hegység) az Buda. Amelyik jobbára sík, az Pest.

A kérdésedben szereplő példák:

Halászbástya: Buda,

Parlament: Pest

2015. ápr. 9. 19:57
 6/11 A kérdező kommentje:
Ohh ez az utolsó válaszoló!! Nagyon köszönöm, végre egy értelmes emberrel is "találkoztam" itt:DDD Köszönöm szépen♥
2015. ápr. 9. 20:09
 7/11 anonim ***** válasza:
72%
Nézd el az elsőknek, kérdező, a pestiek fel vannak háborodva, ha nem ismeri mindenki fejből a városukat :D
2015. ápr. 10. 16:59
 8/11 A kérdező kommentje:
7-es, adom a válaszod!:DDDD Teljesen igazad van!
2015. ápr. 10. 17:31
 9/11 anonim ***** válasza:
41%

ehhez nem kell a fovárosban élned, hogy tudd...én egy békés megyei faluban élek, de azt hiszem ez a minimum..amit tudni illik..hogy melyik oldal pest és buda.......legalábbis ismerni annyira a térképet, hogy tud Budakalász, Budaörs, Pesterzsébet stb. az melyik oldalra esik, ebbol kovetkeztetve akkor na vajon melyik a pesti és a budai oldal.....

nagyon nagy szégyen, hogy az általános iskolai szinvonal már ennyire a béka se.gge alatt van. .ráadásul ezt 5. osztályban tanitják.

sullyedj el kérdezo..

2015. ápr. 11. 21:51
 10/11 A kérdező kommentje:

Hát pedig nem fogok elsüllyedni 'drága'.

Azért kérdeztem meg mert tudni szerettem volna ,ez is jobb minthogy leszarnám!:)

2015. ápr. 13. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!