Mik azok a Budapesti látnivalók amit érdekelnek egy külföldit?
Egy kedves Francia származású ismerősöm (34/F) Magyarországra érkezik látogatóba hozzám. Most jön először ebbe az országba. Azt kérte, hogy mutassak meg neki pár magyar látnivalót Budapesten.
Ismerem pestet.. de teljesen pánik lett urrá rajtam. Nem ismerem a múzeumokat és azt sem tudom, hogy egy külföldi számára mi lehet érdekes egy ilyen helyzetbe.
Tudnátok nekem ebben segíteni?
Köszönöm előre is!
20/L
Duna part, Gellért-hegy, János-hegy, Vár, Váci utca, annyi szép hely van :)
Múzeumokban én seme vagyok otthon, a Sziklakórházat tudom, hogy az nagyon érdekes.
Koszonom az eddigi valaszokat!
En ezekre gondoltam: Citadel, Duna part, Margit sziget, Feneketlen to, Hosok tere esetleg allatkert.., csak az a baj, avagy nem baj csak nehezebb a dolog mert 1 hetre jon es nem szeretnem ha unatkozna.. szeretnem ha elmeny lenne neki. : )
Kiegészítem az előzőeket:
Margit sziget, dunai hajózás (lehet a sima BKV hajókkal is), romkocsmák, Széchenyi vagy Gellért fürdő.
Egy 34 éves francia biztos hogy múzeumokat jön nézni egy 20 éves lányhoz, ébredj már fel!
Szerintem ő máshogy képzeli el az élményekben gazdag kirándulást :)
Köszönöm az ötleteket, nagyon jók. : )
Digo: A felvetés jogos, az biztos, de semmi ilyesmirol nincs szó. Nagyon rég óta ismerem öt és szimplán szeretné látni magyarországot.. de mivel nem beszéli a nyelvüket ezért kért segítséget. : ) De logikus termeszetesen az amit mondasz. : )
Illetve.. a múzeumokat ő mondta... de valószinuleg abbol maximum az marad, hogy elmegyünk a Terror házba, az meg valamennyire engem is érdekel.
Még jár a BKV hajó október végén is? Erre en is gondoltam , nem lenne rossz. Csak ha esik az eso akkor tuti panikolni fogok.. de majd sokolm a szituációt.
Köszi mindenki!
Egész évben jár a BKV hajó, csak télen más menetrenddel.
A BKK honlapján fent van, most is közlekednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!