Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Megúszhatom a BKV pótdíj...

Megúszhatom a BKV pótdíj kifizetését?

Figyelt kérdés
Sajnos munkanélküli vagyok, nem volt pénzem jegyre, az ellenőr pedig megbüntetett. Viszont csak a személyimet kérte el, lakcím kártyát nem. A nevem pedig igen csak gyakori. Ha nem fizetem be, elévül egy év után, vagy folyamatosan terhelni fogják és végül a sokszorosát hajtják be? Hogyan tudnám megúszni kifizetését? :S

2014. szept. 11. 18:52
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

"Ha Pest mellett laknál, de be kéne menned állásinterjúra, hogy oldanád meg? "

Úgy hogy veszek jegyet, érdekes a héten voltam állásinterjún Pest mellől, és tudtam venni jegyet.

2014. szept. 17. 14:57
 22/31 anonim ***** válasza:
Biztos sok mindenki bliccel, inkább itt az a baj, hogy a kérdező rögtön meg akarja úszni. Ha bliccelek, és lebukok, akkor kifizetem a büntetést és kész.
2014. szept. 17. 14:57
 23/31 anonim ***** válasza:
Igen de gondolom nincs pénze kifizetni mivel állásinterjúra ment, tehát munkája sincs.
2014. szept. 17. 19:17
 24/31 anonim ***** válasza:
Ez nem mentség. Kenyeret se lopok azért, mert éhes vagyok, de nincs pénzem kifizetni. Ez ugyanaz.
2014. szept. 18. 21:22
 25/31 anonim ***** válasza:
Sose értettem, főleg ha ALKALMI utazás (mint a példa mutatja, állásinterjú), miért jobb az átlag 2-4 jegy áráért (kb 1200 Ft) 6 és 12 ezer Ft-ot befizetni a BKK-nak... :D
2014. szept. 18. 21:30
 26/31 A kérdező kommentje:
Na örülök, hogy ennyi becsületes utazó van itt, aki mindig vesz jegyet, akárhányszor átszáll és mindig lyukaszt is, egyből és még sosem bliccelt.... Persze, drágább a büntetést kifizetni, ha úgy vesszük. De a jegy sem olcsó, főleg ha a szolgáltatás minőségét nézzük... Igénytelen járatok, életveszélyes metró, sok busz az őskorból visszamaradt és még sorolhatnám. Ehhez képest a jegyárak a csillagokban. Arról nem is beszélve, hogy Pesten A-ból B-be való eljutáshoz sokszor nincs is más lehetőséged a tömegközlekedésen kívül, sőt, van hogy többször át is kell szállnod. Szóval nem azon van itt a hangsúly, hogy nincs munkám éppen, vagy megakarom úszni a büntetést. Csupán arról, hogy szerintem -és még nagyon sokak szerint- nem teljesen fer dolog az egész BKK-rendszer. De persze könnyebb a másikat oltogatni, nyílván ti mindig érvényes jeggyel utaztok.
2014. szept. 22. 18:27
 27/31 anonim ***** válasza:
Hát nyilván. Itt mindenki olyan rohadt becsületes nem tudtad? Kérdezel valamit és le vagy oltva egyből.
2014. szept. 22. 23:02
 28/31 anonim ***** válasza:

Mert? Kerek perec megmondtuk, nem lehet kikerülni.

Nem azzal van a baj, hogy bliccelsz, hanem azzal, hogy rajtakapnak, és neked áll feljebb. Ennyi a történet.

Engem is kaptak már el, és kifizettem. Neked is ideje perkálnod.

És még mindig olcsóbb, mint a teljesárú vonatjegy, ahol a szolgáltatás ugyanilyen ócska. Persze mindenki ezzel jön, hogy milyen életveszélyes, érdekes, gyakorlatilag elhanyagolható (ha nem NULLA) az ilyen okokból előforduló balesetet elszenvedők száma.

2014. szept. 23. 15:37
 29/31 A kérdező kommentje:
Nem azért áll feljebb, mert rajtakaptak. Csak szimplán az egész rendszer működése miatt, hogy először megfelelő szolgáltatást kéne nyújtani, utána büntetgetni! A minap is az automata által kiadott mind a két jegy kétszer szélesebb, mint a normális. Nem elég, hogy megveszem drágán, még hajtogassak is, ha ki akarom lyukasztani. És akkor az egyesével kiadott, külön-külön papírokból álló gyűjtőjegyről nem is beszélve....
2014. szept. 25. 11:39
 30/31 anonim ***** válasza:
Igen, ebben az esetben nálad a pont, és a legjobb, hogy a BKK erre szarik rá... Persze van ahol a jegykezelő hajtogatja az utasoknak, de ilyen színvonalat néha, amit képes produkálni Magyarország, hát szégyen.
2014. szept. 25. 17:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!