Túlzás vagy óriási mákunk volt? (BP közbiztonság) :-D
Haverral mindketten vidékiek vagyunk, de már kettő éve a fővárosban tanulunk. Ez idő alatt voltam bejárós, kolis, haver még albérletes is, de a XI. kerületen és a IX. kulturáltabb részein kívül gyakorlatilag idegenek voltunk (+ Margitsziget, 4-es 6-os vonala, Keleti, WestEnd, szóval a kötelezők). Aztán jött az ötlet, hogy életünket kockáztatva nézzük meg a city sötét oldalát :-P
Lejártuk a különböző blogok, fórumok szerint kerülendő helyeket, egy délelőttől kora estig tartó intervallumban.
Volt minden finomság, Boráros, Blaha, Illatos út, Népszínház utca, Mátyás tér, Szent Imre tér (Csepel), Karácsony Sándor utca, Diószeghy Sámuel utca, Határ út, biztos kifelejtettem még pár közszájon forgó nevet :-P Olyan csemegéken utaztunk, mint 51-es villamos, 151-es busz, 99-es buszt :-D
Sok helyen leszálltunk, betérni egy-egy fröccsre nem túl bizalomgerjesztő vendéglátóhelyekre. A szokottnál több fura pofa járkált az utcán, a vendéglátóhelyeken, a tömegközlekedési eszközökön. Rengeteg tesművész, tetoválással és izomzattal, ezáltal ellensúlyozandó a hajzat teljes hiányát, szakadt ruhás borostás arcok, roma honfitársak, más kontinensről ideszakadtak, jellemző volt rájuk az ittasság és a dohányzás. Ettől függetlenül legalább ennyi normális külsejű ember is akadt mindenhol. Nem kerestük a bajt, de nem is húztuk meg magunkat, ha volt ülőhely leültünk, normális hangerőn beszélgettünk fociról, egyetemről, bármi másról, amiről tettük volna és végül sötétben értünk vissza a Borárosra, épp elcsípni az utolsó vonatot, de nem tapasztaltunk semmi offenzívát a helyi erők részéről. Ha megkértük valamelyiket, hogy "Elnézést leszállnánk" odébb lépett, ha útbaigazítást kértünk segítettek, pedig egy idő után már direkt az egyre veszélyesebb(nek látszó) arcokra utaztunk.
Tudom, hogy a statisztikák önmagukért beszélnek, de óriási mákunk volt, vagy sem, hogy a hajunk szála sem görbült, amint hazatértünk?
Az utóbbi időben a VIII. kerület egy részét bekamerázták, illetve itt-ott megindították a kerület rehabilitálását. Mindemellett nagyobb a rendőri odafigyelés, és az ott lakó népek tudják is ezt. Sokan azt mondják, hogy így a konkrét bűnözés visszaszorult a házakba, persze lakni így sem jó ott.
Egy kicsit tényleg túlzás és hangulatkeltés egyébként, amiket mesélnek. Én a barátnőmmel közvetlenül Pestre költözésünk után keveredtünk el a Koszorú és Magdolna utcákba, pusztán véletlenül. Azt sem tudjuk, hol jártunk, csak láttuk a környéken, hogy elég meredek, tiplizzünk :D Utólag volt egy mini heart attack mikor felvilágosítottak minket, milyen környék is az :D Nem lett semmi bajunk egyébként.
Ez olyan dolog, hogy megkéselni a Svábhegyen vagy Pasaréten is megkéselhetnek, és a Magdolna negyeden is átmehetsz ép bőrrel. Csak a valószínűsége nem mindegy a dolgoknak. Minden esetre én azóta nem megyek beljebb a Keletinél és a Blahánál, vagy épp a Corvin sétánynál. Nem azért, mert hűdemegfogokkéselődni, hanem mert elég, ha 1 olyan ember jön szembe, akinek nem tetszik valamiért a képem, és véletlenül a környéken van mind a 13 testvére.
Ha balhét akarsz, vasárnap hajnalban járd a belvárost. 4-6-os, de én még ajánlom a 28-as villamost is :)
A balhé sokszor a te hozzáállásodtól is függ. Ha látják rajtad, hogy zavarba vagy, félsz, vagy nagyon flegma vagy, akkor a kötekedősebb fazonok bekóstolhatnak. Ha figyelmen kívül hagyod őket, valószínűleg ők is leszarnak.
A cigányok mára olyan sokan lettek, hogy már nem érzik magukat kissebbségben, így nem is annyira agresszívek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!