Információ az erdőtörvényről/vadkempingről?
Augusztusban egy többnapos kenutúrát szeretnénk szervezni a Mosoni-Dunán Kimlétől Győrig.
Próbáltam a mindenható internet valamint a tudakozó+ és a Magyar Kempingek Szakmai Szövetsége segítségét igénybe venni, de sajnos nem jártam sok sikerrel.
Ami érdekelne, hogy Magyarországon a jelenleg hatályos erdőtörvények alapján lehet-e vadkempingezni sátorral (több helyen ellentétes információkat olvastam), vízparton, szemetelés nélkül természetesen, mindent úgy hagyva, ahogy volt, este érkezés, reggel távozás.
Vagy nagyon hálás lennék, ha valaki tudna esetleg egy telefonszámot, vagy egyéb elérhetőséget adni, ahol erről olyan emberrel tudok konzultálni, aki érdekelt az ügyben, vagy legalább konyít hozzá, esetleg hivatalos személy.
Köszönöm!
Nem tilos Magyarországon. Ne csinálj ebből ekkora problémát, hogy ezer helyre telefonálsz...
Senkit nem fog érdekelni, ha egy éjszakát meghúzod magad valahol. Ez nem Horvátország, ahol szó szerint vadásznak rájuk, bár ott is inkább csak a tengerparti régióban. De Horvátországban tényleg tilos a vadkempingezés, nálunk Magyarországon viszont nem.
Én amúgy most vadkempingeztem körbe a Balatont minden gond nélkül, Mosoni Duna mellett is ugyanu
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!