Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Hogyan kell vonatozni?

Hogyan kell vonatozni?

Figyelt kérdés

Nagykanizsa-Balatonlelle vonal.

Honnan tudom hogy melyik az én vonatom, és hova kell (melyik szerelvénybe) felszállni? És folyamatosan figyelgetni kell, hogy 'Ott vagyunk már?' vagy beszokták mondani hangosbemondón? Buta kérdések,de először vonatozok először:D:) Köszi a válaszokat!

2014. júl. 27. 01:50
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha régi fajta vonattal mész, akkor ott nem mondják be, azért muszáj lesz nézni hogy ott vagy-e már. Ha újjal (pirossal) mész, ott ki van írva, meg be is mondják. Ha nagy állomásról indulsz, ott ki van írva melyik vágányról indul a vonat, ha kicsiről, akkor se kell aggódni, mert ott is bemondják. Ha egy vágányon több vonat van, akkor bemondják, hogy az első vagy a második az.
2014. júl. 27. 02:11
 2/5 anonim ***** válasza:
És ha még úgy sem meg, ott van a jegykezelő, vagy a szeemélyzet aki eligazít.
2014. júl. 27. 05:41
 3/5 anonim ***** válasza:
*úgy sem megy...
2014. júl. 27. 05:41
 4/5 anonim válasza:

Az első válaszoló nagyjából elmondta a fontosabb dolgokat, de azért van még pár dolog.

Az egyik, hogy a Nagykanizsa-Balatonlelle szakaszon nem közlekedik új tipusú, alacsonypadlós "piros" vonat/vonatok. De az nem mindegy, hogy milyen vonattal mész. Személy/gyors/IC? Mert ha például InterCity-vel mész, azon is kötelező, hogy legyen élőszavas, hangos utastájékoztatás. Ha tudod, hogy melyik vonattal mész, nézd meg interneten, és számold meg a megállókat, hogy neked melyiknél kell leszállni és a vonaton így nyomon tudod követni, de egyébként az ablakból kitekintve is fogod látni a megállóhelyek/állomások nevét. Azt is csinálhatod, hogy az előtte levő megállót jegyzed meg, és amikor onnan elindul a vonat már akkor elkezdesz szedelőzködni.

Ha bármiben kérdésed van akkor az adott vonaton szolgálatot teljesítő jegyvizsgáló(kalauz) minden kérdésedre választ fog adni. A vonaton fönt maradni biztos nem fogsz egyébként, ezen ne aggódj. :) ha van bármilyen kérdésed írd meg nyugodtan!

2014. júl. 27. 11:16
 5/5 anonim ***** válasza:
51%

Én sem merek vonatozni,mert félek,hogy fent maradok vagy már eleve rossz vonatra szállok.

Elolvastam a válaszokat,így már nem rettegek annyira.

Bocsánat kérdező az offért.

2014. aug. 13. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!