Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Valaki valami programban...

Valaki valami programban szervezésben tud segíteni?

Figyelt kérdés
Úgy néz ki a jövőhetén indulunk nyaralni Parádsasvárra. A környékén programok, túra, mozgás és látnivalók lehetőséét keresem. Akármi érdekeset tudtok akár közeli romok legendája kísértett sztorija vagy környéken előforduló állatok listája is jöhet.

2014. júl. 1. 22:52
 1/2 anonim válasza:

Parádsasvár alapjáraton is nagyon gyönyörű hely, az ott lévő kastélyt Ybl Miklós tervezte, ahogyan az ottani forrás pagodáját is, menjetek el oda is. A szomszédos településeken, például Parádfürdőn ellátogathattok a kocsimúzeumba, melynek épületét szintén a fent említett mester tervezte. Parádfürdőn található még az Erzsébet királyné parkhotel, ami szintén egy nagyon szép épület és a parkban, az erdős, fás területen jókat lehet sétálgatni. Nem tudom üzemel-e még a gyógyfürdős dolog ott. 5-6 km-re található Parádfürdőtől az Ilona-völgyi vízesés. Nagyon vadregényes és szép, megéri elgyalogolni (azt hiszem zöld jelzéseken kell menni, de járj utána). Délebbre található Mátraháza, onnan felmehettek a Kékestetőre, kis túra is belefér. Még délebbre van egy kalandpark, az Adrenalin Park, szép környezetben, igen felszerelt bobpálya, bungeejumping, kötélpálya, stb, rengeteg szórakozási lehetőség van, persze meg is van az ára. A kalandpark alatt találhatjuk Sástó-t, ami az ország legmagasabban fekvő tava. Úgy tudom most újították fel ott a kempinget, mindig vannak kirakodó standok, lehetőség van a csónakázásra és hogy felmenjetek egy szép nagy sárga kilátóba. Lentebb Mátrafüred, nagyon szép hely szintén, szoktak lenni kirakodóvásárok, kultúrális programok a parkban, van itt is egy kis kilátó (Kozmáry-kilátó, ez ingyenes, a sástói nem), ahová ki tudtok menni és gyönyörködhettek a tájban. Van még itt palóc kiállítás is és felsétálhattok az erdőben a közeli Benevár romjaihoz is (1300 előtt épült). Délebbre pedig megtalálhatjátok Gyöngyös városát, ahol az Orczy kastélyt megnézhetitek, meg a Főtéren szoktak lenni hétvégente programok. Mátrafüred és Gyöngyös között kisvonatozhattok is. Visszatérve Parádhoz... Ha elindulsz keleti irányba megtalálható Recsk. Recsktől délre haladva van a kényszermunkatábor emlékhelye, szerintem érdekes, nem is drága, megnézhető ha a közelben jársz. Recsktől északra Mátraderecskén található az ország egyetlen szén-dioxidos gyógygázfürdője. Recsktől keletre van Sirok, és ott a siroki vár. Sirokon még megnézhetőek a barlanglakások is. Ha a déli utat is bejárjátok, azzal sem veszítetek sokat. Markazon és Domoszlón szép tavakat láthattok, Kisnánán pedig egy meglehetősen épen maradt tornyú várat. Ajánlanám még az egerszalóki gyógyfürdőt meg Eger városát is, nincs túlságosan messze, de kitérő lehet, ha nyugatról érkeztek, bár a Bükk is csodálatos, de szerintem a Mátra vadregényesebb. Ha tudtok vegyetek Gyöngyösön vagy Mátrafüreden túristatérképet, amiben vannak látnivalók is és túraútvonalak. Jókat lehet kirándulni a Mátrában.

Az aktuális programoknak is nézz utána! Július 19-20. Parádfürdőn lesz Palóc piac, ha addig maradtok. De az itt lévő Palócnapok és a Vadásznap is jó programokat tud biztosítani, az július 11-től 13-ig. Kisnánán 12-én lesz Baracknap színes programokkal. De Mátrafüredre is látogassatok el a második országos természetkedvelő fesztiválra, bizonyára érdekes lehet.

Az a baj, hogy sokkal elhanyagoltabb lett a Mátra, mint a régi időkben. Ezt az öregek mondják, én még csak 19 éves vagyok, de én speciel nagyon szeretem a Mátrát így is.

Remélem tudtam segíteni egy kicsit! :)

2014. júl. 2. 14:14
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen nagyon sokat segítettél :)
2014. júl. 3. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!