Ha utazol egyet egy nem-fapados társasággal, de nem vagy benne semmilyen repülési programban akkor pusztán azzal, hogy utaztál velük akkor már gyűjtöttél is "mérföldeket" amiket később fel lehet használni más nem-fapados társaságoknál kedvezményekre?
Szóval olvastam arról, hogy a legtöbb nem-fapados repülőtársaságnál az van, hogy minden egyes repülőúttal gyűjtesz "mérföldeket" (angolul miles), amiket később be lehet váltani a világ legtöbb légitársaságánál különféle extrákra, pl. olcsóbb repülőjegy vagy szinte túrista osztályú jegy business class-os utazásért stb.
Világ életemben csakis fapados társaságokkal utaztam, amiknél nincsen ilyesmi, de jövőre fogok utazni Berlinbe az Air Berlin nevű nem-fapados társasággal és ha jól látom ez is benne van ebben a "mérföldes" dologban.
Szóval ha semmiféle extra programba nem lépek be, de mondjuk párszor repülök ezzel az Air Berlinnel, akkor nekem is lesznek mérföldjeim, amik ha valamennyire összegyűlnek, akkor mondjuk elrepülhetek kedvezményes áron a British Airways-el New Yorkba?
Vagy hogyan működik ez az egész "mérföldes" dolog?
Ez nagyon nem így működik. [link] Ajánlom ezt az oldalt, mert kicsit hosszú lenne leírni, hogy működik. Itt minden le van írva.
Annyi, hogy a pontokat rá kell íratni a kártyádra, vagyis előtte kell igényelned kártyát (később is rá lehet írtani utolag, de kell hozzá a beszállókártya). Amikor becsekkolsz akkor kell odaadni és akkor ráírják a pontokat. Egyébként nagyon gyakran kell utazni, lehetőleg messze és első osztályon, hogy olyan sok pontod legyen, hogy utazást tudj felhsználni a pontjaidból. Nekem pl. a Miles and Morenál van 10 000 pontom, de az még arra sem elég, hogy elsőként mehessek be a géphez. Plusz általában úgy van, hogy nem mindegy milyen légitársasság, pl. a Malévnak volt a Duna Club, Lufthansa Miles ang More stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!