Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Mi a véleményetek a Balatonról?

Mi a véleményetek a Balatonról?

Figyelt kérdés

Nyáron elmennénk nyaralni, és a választás először a Balatonra esett. Azonban a feleségemmel arra a döntésre jutottunk, hogy egy külföldi út hasonló árba jönne ki (sőt, lehet hogy egy árba)így inkább a tengerpartot választottuk. Van 2 kisgyerekünk, de még így is jobban megéri. Az utat meg ki bírja az ember, ha ugyan azt a pénzt egy jobb helyen is elköltheti.

Nektek erről mi a véleményetek? Szerintetek megéri a Balatonra költeni? Nem túl drága szerintetek ahhoz képest amilyen szolgáltatásokat nyújt? Ti mit részesítetek előnyben; tengerpart vagy Balaton?

2014. jún. 26. 15:27
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

15 évig laktam a Balaton partján, tehát van egy pici rálátásom.

Legtöbbször vagy hideg van, vagy vihar van, vagy algás a víz, vagy döglenek a halak, vagy fertőzött a víz, vagy az alacsony vízállás miatt iszapos stb... stb...

A szolgáltatások aránytalanul drágák.

Mindenhol megy a lehúzás és az átverés.

A szezon kb.: másfél hónapig tart.

Ráadásul most (is) szinte bármilyen fertőzést el lehet kapni fürdés közben!!

(Tudom, hogy azt szajkózzák, hogy tiszta a víz, de én inkább kihagyom!)

Aki meg azt szajkózza, hogy a Balaton az olcsóbb, az még az életben nem nyaralt tengerparton!!

2014. jún. 26. 19:23
 12/26 anonim válasza:
73%
Szép tó, szép hegyekkel körülvéve. Kilátókat érdemes felkeresni. Gyerekek attól függ mennyire szeretnek kirándulni. Több napra nem oda mennék viszont. Volt, hogy egy nap alatt megkerültük. Hozzánk közel van, hétvégi programnak leírható, de tengerpart már nem oldható meg így. Oda menjetek ahová kevesebb lehetőségetek lenne később.
2014. jún. 27. 12:38
 13/26 anonim ***** válasza:
95%

Én tengerpart párti vagyok, bár utóbbi években inkább a hegyi túrázások jönnek be jobban. Itt lakok a horvát határ mellett, tőlünk Omis(ami azért elég délen van horvátországon belül) 550 km, a benzinpénz még nem is annyira, az autópálya díj ami megdobja nagyon, de szebb és jobb mint a balaton, mondom ezt úgy, hogy sokszor elugrunk a balatonra is, gondolunk egyet aztán egy órán belül ottvagyunk, vagy csak leugrunk egy hétvégére.

Aki meg azt mondja hogy elfárad, meg fáradtan jön haza, az valamit nem jól csinál, vagy ennyi vezetést nem bír akkor menjen busszal, vonattal

2014. jún. 27. 20:30
 14/26 anonim ***** válasza:
17%

Balaton párti vagyok.

Évek óta odajárunk, Egy 10 napos nyaralás 100ezerből kihozható mindennel együtt.

De ha tudtok olyan tengerparti helyet, ahol ugyanez megoldható, akkor várom szeretettel a tippeket.

2014. jún. 28. 09:51
 15/26 anonim válasza:
100%
Balatonra nem érdemes menni. Voltunk ott 10 napra rengeteg pénzt költöttünk és nem is volt olyan jó. Hangulat jó volt persze víz mellett barátokkal de nem volt jó. Most pedig döglött halak vannak a víz tetején.Tengerpartra megyünk most,és biztos hogy 1000x jobb lesz.
2014. jún. 28. 18:31
 16/26 anonim ***** válasza:
79%

"Balaton párti vagyok. Egy 10 napos nyaralás 100ezerből kihozható mindennel együtt. "

Persze, ha a bokorban alszotok, főzöcskéztek magatoknak, és biciklivel mentetek!!

2014. jún. 30. 02:17
 17/26 anonim ***** válasza:
27%

""Balaton párti vagyok. Egy 10 napos nyaralás 100ezerből kihozható mindennel együtt. "

Persze, ha a bokorban alszotok, főzöcskéztek magatoknak, és biciklivel mentetek!!"

És akkor szerinted a 100 ezret mégis mire költi ha szállás a bokorban ingyen és főzést is maga végzi?

Picit el vagy te tévedve.

2014. júl. 1. 18:18
 18/26 anonim ***** válasza:
0%

Most jöttünk haza a Balcsiról, hármunknak 10 napra 150 ezerbe volt, ebbe csak a benzinköltség nincs benne.

Ebből a 150 ezerből 15ezer olyasmire ment el, hogy elhagytuk a gyerek cipőjét és újat kellett venni ("mázlisak voltunk" a rendes cipőjét teljesen, a vizipapucs felét elhagytuk), beszabadultam egy könyvesboltba, ajándékot is vettünk a rokonoknak.

20 ezerbe a gyerkőc szórakozása fájt (zenélő bizbaszok, vidámparki belépő, ilyesmik)

Ok, esténként magunknak grilleztünk, de azt a húst is csak meg kellett venni, az se volt ingyen. Egyébként összesen egyszer főztem magunknak kaját, többi napon kint ettünk ahol épp voltunk.

Ezek alapján azt kell mondanom, hogy a tavalyi nyaralásunkra a 100 ezres becslés helytálló volt.

2014. júl. 10. 15:19
 19/26 anonim ***** válasza:
72%
A Balaton egy iszapos tocsa ami ossze sem hasonlithato a tengerrel, megeri tobb idot es penzt befektetni.
2014. júl. 10. 23:12
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szeretem, de sajnos eléggé időjárásfüggő. Rossz időben huzamosabb ideig nem érdemes ott lenni nyáron, az rosszabb, mintha otthon lennék. Kirándulni tavasszal és ősszel is tudok a partján, nyáron max. 1-2 ilyen nap fér bele, ha egy-másfél hétre utazom le. Tavaly és idén is mondtam már le szállást a strandidő elmaradása miatt, előleg szerencsére nem volt. Az igaz, hogy valóban nagyon drága ott minden, gusztustalan lehúzások vannak. Már egy olcsóbb tengerpartban is gondolkozom, hogy esetleg oda megyek a Balaton helyett jövőre, ha lesz rá elég pénzem, mert oda még el is kell jutni busszal, ami nyilván kényelmetlenebb és fárasztóbb, mint a kétórás vonatút.
2014. aug. 24. 02:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!