Budapestre kell menjek egy hetre! Hogy eljem tul?
Olyanokat hallottam pl, hogy:
- a ciganyok uton-utfelen kirabolnak es / vagy megvernek
- ha zold ruhadarabot hordasz, a focidrukkerek megvernek (?)
- a BKV ellenorok akkor is kikezdenek veled, ha van ervenyes jegyed / berleted
- mindenki ugy akar lehuzni, ahogy csak tud (taxis, pincer...)
Gondolom, ezek nagy resze baromsag, de azert megis jo lenne tudni, hogy mire kell odafigyelni, milyen helyeket es helyzeteket kell elkerulni.
Elorelathatolag a III. keruletben fogok lakni.
Koszi mindenkinek! :) :s
Én 7 éve lakom pesten, és laktam a keleti pu. Mögött is, de meg sosem fordult velem elő egyik sem.
A nyugati vagy a blaha aluljárót érdemes elkerülni,de nem azért mert veszélyes hanem mert félelmetes alakokat lehet látni. Ilyen david lynch szerű teremtmények vannak az ilyen helyeken:-)
Most 3. Kerben lakom,és az elég jó!
Ugye te viccelsz ezzel a kérdéssel? :)
Mindegyik hülyeség. Az első 3 mindenképpen. A taxisra, pincérre figyelj azért, és akkor semmi gond nem lesz.
Gyakorlati tanács: a taxit MINDIG rendelt, akkor is, ha 20 áll melletted.
Hogy miért rendeld:
- Olcsóbb. AS logikáját ugyan nem értem, hogy miért olcsóbb a kiérkező taxi annál, mint ami eleve ott van, de ezek a tények.
- A telefonban már kérik az induló és cél állomást is, így a kevés az esélye, hogy a taxis helyismeret híján város néző körútra visz.
NAHÁT! Tényleg ilyen mendemondák mennek????
42 éve élek Budapesten. Itt születtem, remélem itt is halok meg. De az eddigi 42 évem alatt
- cigányok nem vertek meg, nem raboltak ki, pedig nagyon sokszor jártam haza éjfélkor munka után
- kedvenc színem a zöld, de sosem vert meg egy focidrukker sem. Ez amúgy is nevetséges, mert akkor ne hord lilát, ne hordj pirosat, ne hordj feketét etc.
-BKV ellenőrök sem piszkálnak ha érvényes jegyed vagy bérleted van.
Néha tényleg nevetséges amit Budapestről pletykálnak..
-ha a nyomornegyed közepén, este számolgatod az utcán a pénzed akkor sanszos, egyéb esetben aligha fognak neked menni
-max Újpesten meccsnapon, ugyanis az UTE nagy riválisa a Fradi akik zöld-fehérek, amúgy ez úgy hülyeség ahogy van
-ezt azok mondják akik bliccelni próbálnak, vagy nekik áll feljebb és belekötnek az ellenőrbe. Ha van érvényes jegyed/bérleted, akkor nagyon nem tudnak veled mit csinálni.
-el kell kerülni a taxishiénákat, megbízható társaságtól kell kérni autót. Akit meg egy pincér le tud húzni az elég hülye lehet.
Amúgy az általad felsoroltakat bármelyik városra rá lehet húzni, mindenhol vannak rablások, focidrukkerek, tömegközlekedés ellenőrei, lehúzó emberek.
Bár ha ilyen hozzáállással mész Pestre, akkor remélem mind a négy pontot megtapasztalod.
"Bár ha ilyen hozzáállással mész Pestre, akkor remélem mind a négy pontot megtapasztalod."
Kedves 6-os,
nem veletlenul irtam, hogy "Gondolom, ezek nagy resze baromsag, de azert megis jo lenne tudni, hogy mire kell odafigyelni".
Erre jossz te (vagy barki), es kvazi szivedbol kivanod, hogy engem raboljanak ki es verjenek agyon.
Es akkor jonnek a tobbiek, es felpontozzak ezt a megnyilvanylast 100%-ra. Na itt mar kibujik a szog a zsakbol!
Koszonom, azt hiszem, mar elegge kepben vagyok. :)
"- a ciganyok uton-utfelen kirabolnak es / vagy megvernek "
BP-en országos arányban nagyon kevés a cigány, III. kerületben biztos nem rabolnak ki úton útfélen.
"- ha zold ruhadarabot hordasz, a focidrukkerek megvernek (?) "
Ez sztereotípia és baromság :DDDD Amúgy Hajrá Fradi :))
"- a BKV ellenorok akkor is kikezdenek veled, ha van ervenyes jegyed / berleted"
Baromság... képzeld el, ha a napi ezer utast akivel találkozik egy ellenőr, mindenkibe belekötne :D Le se sz.rják, ha látják hogy mutatsz nekik valamit, mimikátlan fejjel továbbállnal...
"- mindenki ugy akar lehuzni, ahogy csak tud (taxis, pincer...)"
Ez is baromság. Taxitörvény óta nincsenek nagyon olcsó és nagyon drága taxisok, csak viszonylag drágák, amik fix ár szerint működnek. Pincér meg annyi pénzt kér, ami az étlapon van...
"Gondolom, ezek nagy resze baromsag, de azert megis jo lenne tudni, hogy mire kell odafigyelni, milyen helyeket es helyzeteket kell elkerulni. "
Amint látom elég sok butaságot bebeszéltél magadnak / bebeszéltek neked... III. kerületben nem lesz semmi gáz :) Ugyanarra figyelj mint bárhol máshol: vigyázz az értékeidre, ne lengess az utcán húszezreseket, és ne lépj le a zebráról ha jön egy autó :DD
Ez a sok hülyeség honnan jött?? :O
Jó a közbiztonság, ne aggódj ennyit!
" Hogy miért rendeld:
- Olcsóbb. AS logikáját ugyan nem értem, hogy miért olcsóbb a kiérkező taxi annál, mint ami eleve ott van, de ezek a tények."
Ez ma már nem igaz, hiszen fix tarifa van, 280ft/km. Régen valóban igaz volt (oka kb az lehetett, hogy az utas mindenképp telefonáljon, így a taxis társaság tudjon a fuvarrol és így nehezebb legyen a feketézés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!