Volt már benned kullancs? Vagy ismerősödben?
Magas fűben igencsak ott vannak már. Nem kell riogatni a népet kollektíve, #1. Van Mo. térkép erről, fertőzöttségi. Eltérőek a körzetek. Van, ami kifejezetten veszélyes, máshol magadba engedheted őket, mert nem lesz bajod. A közhiedelemmel ellentétben felülről (levelekről) nem támadnak, mindig alulról. Zárt alsórész ajánlott. Én nem használok, mert az évek alatt megtanultam magamra figyelni ezügyben (is). Általában kezdők, fiatalok találnak meg és a jelek (motoszkálás a szőrszálak közt, viszketés, gyanús tevékenység) mellett gondolom nem jókor vagy nem elegendő érzéstelenítőt adagolnak és megérzem. Meg hát viszket is. Olyan stádiumban fülelem le őket, amikor még csak járkálnak a bőrfelületen, illetve körömmel még eltávolíthatók. Ilyenkor mindig elgondolkodom és nem értem, hogy a többi ember hogy nem veszi ezt észre.
Mondják még azt is, hogy egyénfüggő, vércsoportfüggő. Ez utóbbi nincs alátámasztva, ahogy tudom.
Nem hinném, hogy csak riogatás lenne a Lyme-kór fertőzés terjedéséről szóló hír. Az orvosoknak bejelentési kötelezettségük van a Lyme-kór megbetegedésekre vonatkozóan, így pontos statisztika készül a fertőzések számáról. Bennem mindig akadt kullancs, amikor gyerekként a hegyekbe mentem kirándulni, hála Istennek, nem fertőző kullancs volt. Most megint tervezünk egy kirándulást, biztos, hogy fogok kullancsriasztót használni. Jobb megelőzni a bajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!