Egy fajta magyarázat:
[link]
De valószínűleg inkább már csak szállóige vagy sztereotípia lehet. :)
2014. ápr. 14. 15:09
Nem az egész Somogy sötét, csak Te. Nem vagyok nógrádi, de sokat jártam ott, ha egyszer elmennél oda, nem csak a monitor mögül okoskodnál, rájönnél, milyen hülyeséget írtál. Sötétnek nevezni egyébként is Zalát szokták a vasiak, de ez egy régi dolog, semmi köze a bunkósághoz vagy igénytelenséghez. Te kis agysebész.
2014. ápr. 14. 15:41
egymástól pár kilóméterre vagytok, szerintetek van bármi különbség köztetek?
2014. ápr. 14. 15:57
4/10 A kérdező kommentje:
Pár km? Nógrád az ország másik fele :D :D :D :D
Voltam ott én is, és ami megmaradt: bunkóság, igénytelenség, és nem tudnak beszélni. A legszebben hangzó magyar nyelv itt a Dunántúlon van!
5/10 anonim válasza:
Kaposvár mint megyeszékhely. Nem nevezhető fejlődő városnak oké hogy vannak felujitások meg minden de sorra pusztulki! Nincs munkalehetőség nagyon rossz a tömegközlekedés este 6kor el mennek az utolsó buszok este 8 utan üres a város. Nincs szorakozási lehetőség szezon tél nyár ugyan az. Nem jó hely
2018. máj. 31. 21:13
6/10 anonim válasza:
Vasi vagyok, de Kaposvárra jártam iskolába. Szombathely sem egy csúcskategória, de ez életem legrosszabb döntése volt. Szerintem Somogy lepusztult, és kietlen vidék. Talán szállóige, de van alapja. Az emberek nem kedvesek, az élet egyátalán nem rózsás, megszökni onnan nehezebb, mint Borsodból, és igénytelen környékekkel van tele. Röviden ezt gondolom Somogyról, ami mellett Zala egyébként egyenesen szupernóvaként ragyog. Persze nem általánosítok, vannak itt is rendes emberek, és lehet, hogy egy két jó környék is elvétve található. Egyébként én sem sűrűn jártam Nógrádban, de inkább választanám Budapest közelségét, mint az elszigeteltséget gyakorlatilag mindentől. Somogyban az egyetlen jó dolog, hogy el lehet menekülni Pécsre, ha az embernek elege van a civilizálatlanságból.
2021. jan. 6. 19:13
Somogyiként elmondhatom, hogy dél-Somogy az ami nagyon sötét (Kaposvár, Barcs stb).
Én északon lakom, a déli parton. Délhez képest ez egy teljesen más világ. Siófok és Balatonföldvár környéke a legfejlettebb. Teljesen más a két része a megyének. Ha Somogyba akartok jönni lakni/dolgozni, akkor csak a déli part vidékét ajánlom.
2021. márc. 13. 16:31
8/10 Péter Halász válasza:
Somogy megyében történt meg utoljára a teljes villamosítás , az 50-es években...
Itt egy finom, filmhíradó részlet:
[link]
Öregapám akkoriban sokszor dolgozott ott útépítő mérnökként.
Volt egy kedves sztorija, arról amikor felkapcsolták az egyik településen a közvilágítást:
Hánéé má tesó! Há dzsálik á dróton a petról!
2022. febr. 15. 18:50
Ezis biztos a büszke budapestieknél terjedt el, nem olyan iramban fejlődik mint a hűdeszuper budapest de vannak ujitások az emberek oké komorak és kissé bunkók de mit vàrunk el olyan emberktől akiknek annyi a fizetése hogy döntenie kell hogy rezsit fizet vagy eszik mert a 2 egyszerre nem megy!! Mondom ezt tőzsgyökeres somogyiként Kaposváriként.
2023. júl. 15. 21:15
10/10 Péter Halász válasza:
Úgy látszik, hogy a kultúrát hozó villanyáram, hozzád nem jutott el...
2024. máj. 23. 23:06
Kapcsolódó kérdések: