Hogy lehet személyi igazolványt beszerezni Angliából?
Sajnos gondatlanságból nem néztem utána, hogy intéznek e személyi igazolvány újítását a londoni nagykövetségen. Azt gondoltam, hogy csinálnak, hiszen útlevelet csinálnak, meg anyakönyvi kivonatot meg mindent, nem gondoltam, hogy pont ezt nem. Akkor próbáltam meg elkezdeni intézni, amikor már késő volt. Az útlevelet meg direkt nem hosszabbítottuk meg, mert ugye ott volt a személyi. Így most se személyim, se személyim. Azt írják a nagykövettség oldalán, hogy magyarországi okmányok beszerzésére egy bizonyos kérvénylap benyújtásával kezdhető meg, de ezek csak házassági, meg halálozási anyakönyvi kivonatok, de hozzáteszi, hogy egyéb magyarországi okmányokat is be lehet szerezni, de nem taglalja, hogy mire gondol pontosan. Lehet egyszeri kiutazásit kérni, de 6 hét legalább, mire megjön az útlevél otthon, nem? Mennyi idő, mire megcsinálják otthon a személyimet, vagy útlevelemet. Be lehet nyújtani innen a magyar hatóságok felé ellopott, elveszett okmányokat-köztük ezt a kettőt is-, de azt nem írja, hogy ilyen módon póstai úton el lehet e kezdeni az okmányok beszerzését. Tudom, hogy személyesen kell ott lenni, ott kell aláírni, de ilyen esetben nincs valami kiskapu? Sajnos a munkahelyem nem hiszem, hogy ad nekem 6 hetet.
Egyedül akkor tudnék hazamenni hosszabb időre, ha épp szülési szabadságon lennék-az egy év a leállástól. De ugye kéne a gyereknek is kérvényezni az anyakönyvezését...stb. Már van egy pici lányunk és lassan rajta lennénk a kistesó témán. Idén bizti nem megyünk haza, mert anyagilag nem fér bele. Még jó, hogy a férjemnek még érvényes a személyije 2017-ig. Volt már valaki hasonló helyzetben? Hogyan oldottátok meg? Mennyi idő, mire otthon kész van egy személyi igazolvány?
Az első hozzászóló lánya teljesen más témában volt érintett mint te, így a mondandója neked semmit nem ér.
Már eleve ott bukta az egészet, hogy te és a férjed is magyarok így a gyerek csakis magyar lehet.
Te sokat nem tudsz tenni. Ha nincs érvényes útleveled, vagy személyid, akkor a konzulátuson kérned kell egyszeri hazautazási kérvényt. Ezzel haza tudsz menni érvénytelen okmányokkal is. Otthon meg a személyi igazolvány elkészítése ha csak lejárt viszonylag gyorsan lemegy.
Én tavaly csináltattam, és 5 napon belül meg is érkezett otthon postán.
De ha neked az 5 nap is sok, akkor a 24 órás útlevél készítését kell kérelmezned a Központi Okmányirodában. Ott 24 óra alatt megkapod az útleveledet vagy személyi igazolványodat. Sajnos csakis személyesen intézheted el.
Az első gyermekem teljesen le van tisztázva, már 3x volt Magyarországon. Egy szóval nem írtam, hogy neki problémája lenne, azt írtam, hogy ha megint terhes leszek és megszületik a kistesó, akkor mivel nekem nincsenek papírjaim, problémába ütközhetünk. Az még hagyján, hogy egyszeri hazautazásit kérhetünk neki, de nem emlékszem-majd utána nézek-hogy lehet e egyáltalán megkezdeni az anyakönyvezését papírok nélkül, akárcsak az angol anyakönyvezését, ami ugye az első. De erre is kell, hogy valami kiskapu legyen, mert mi van, ha valaki úgy jár, hogy nincsenek okmányai-jogsija van, így országon belül tudja igazolni magát-de országból ki nem mehetne, és így születik meg a babája. Akkor kénytelenek neki is adni egyszerit, mivel papírok nélkül nem maradhat, valamilyen formában meg kell, hogy engedjék, hogy anyakönyvezzék. Valahol léteznie kell a gyereknek papíron.
Az első válaszoló tényleg teljesen más helyzetben volt, olvastam és olvastam, várva, mikor ér ahhoz a részhez, hogy olyan helyzetben van, mint én, de nem. Tényleg semmi hasznos infót nem vettem le belőle, de azért köszönöm, hogy próbált segíteni. Az, hogy útlevelem nincs, az nem lenne gond, mivel személyivel lehet közlekedni. De az már gondatlanság volt a részemről, hogy nem néztem utána a személyinek..,..az ember a hibáiból tanul. Valószínű csak akkor fogok kiutazni az országból, ha megszületett a kistesó. Idén úgyse tudnánk hazamenni. De azért majd megpróbálok kapcsolatba lépni a nagykövetséggel, hogy személyesen is kérhessek tanácsot ez ügyben. Azt már én is tudom, hogy semmilyen felhatalmazás nem elég, hogy helyettem mondjuk apukám, vagy anyukám intézkedjen, még férjem se intézkedhetne...Na persze meg lehet érteni.
Meg kell kérdeznem majd őket, hogy ha nem adnak papírokat a gyerekemnek, csak szintúgy egyszeri kiutazásit, mennyi időm lesz elintézni a papírjait, és akkor úgy kérek majd magamnak is egyszerit. Habár végig gondolva, muszáj, hogy elkezdjék az anyakönyvezését, mert ugye az is kell az egyszerihez. Majd okosabb leszek, ha felhívom őket. Ha megtudok valamit, majd kiírom ide, hátha egyszer valaki olyan töketlen lesz mint én és pont így jár:D Unalmas is lenne az élet problémák nélkül.:D
Pont ezt a lapot még nem találtam meg, pedig próbáltam mindent elolvasni a magyar konzulátus honlapján. Hasonlót olvastam, de ilyen bő leírást nem sikerült találnom. A melléklet szerint, ha jól értelemezem, akkor a jogsi is megteszi? Idézem:
"Az útlevél kérelem mellékletei:
Nagykorú (18 év feletti) állampolgár esetében
magyar állampolgárság igazolása
érvényes személyi igazolvánnyal, vagy
legfeljebb egy éve lejárt útlevéllel, vagy
érvényes állampolgársági bizonyítvánnyal vagy
honosítási okirattal
lakcímkártya (amennyiben rendelkezésre áll)
egyszerűsített honosítás keretében állampolgárságot szerzett kérelmezők az első útlevelük igénylésekor: a honosítási okirat mellett ajánlott a születési anyakönyvi kivonat és/vagy a lakcímkártya
======érvényes magyar útlevél vagy személyazonosító igazolvány hiányában: fényképes, érvényes, személyazonosításra alkalmas , hatóság által kibocsátott igazolvány, amely a jelenlegi nevét tartalmazza (például vezetői engedély, külföldi ID, útlevél), ennek hiányában magyar születési anyakönyvi kivonat, illetve házassági anyakönyvi kivonat (amennyiben házassági nevet visel); ====="
Sajnos az útlevelem több, mint egy éve lejárt.
Van lakcím igazoló kártyám, érvényes magyar uniós jogsim, (1 éve tettem le a vizsgát) és házassági anyakönyvi kivonatom (nyáron házasodtunk Magyarországon-nem változtattam nevet)
Ezek elegek az állampolgárságom igazolására és az útlevél igénylésére, mert nekem az jön le a szövegből, hogy igen. Még anyakönyvi kivonatom is van.
Páromnak 17-ben jár le a személyije, lányomnak azt hiszem idén jár le az útlevele, páromnak sincs érvényes útlevele, de ezek után inkább igénylek neki is, ha már egyszer odamegyünk.
Remélem jól értelmezem a szöveget, de majd felhívom őket is most már és megkérdezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!