Sziasztok. Életemben először utazok olyan vonattal, amely átszálással lenne.
Mivel még elképzelésem sincs hogy hogy zajlik ez, (na jó, egy kicsi talán van) ezért kérdezem én, hogy megy ez?
Konkrétan: Mátészalkától szeretnék Budapest Keleti pu-ig menni átszállás nélkül (lehetetlen, tudom), ezért inkább az átszállásos megoldást alkalmaznám.
A menetrend valahogy így néz ki:
Indul: 21:49
Ottvan: 5:49 Zugló (sokat kerestem a neten mire rájöttem mi az a zugló... pesten sem voltam még.)
Ha soha nem utaztál még vonaton biztos vagy benne, hogy a legjobb megoldás ez az éjszaki járat? Rengeteget kell várni Debrecenben éjszaka kellős közepén. Debrecenről nem tudok pontosan nyilatkozni, de sok helyen a váró közelébe sem mennék éjszaka. Van ahol ráadásul zárva is van hajnalban. Persze a peronon is várhatsz. Az átszállás nem egy nagy dolog, leszállsz Debrecenben és megnézed a infótáblán, hogy melyik vágányról indul a vonatod Budapestre. A vonatokra is kivan írva hová megy, szóval nem nehéz megtalálni. Az ott dolgozó emberektől is megkérdezheted. Időd lesz rá bőven :)
2014. jan. 8. 14:47
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi, de ha jól látom, akkor 22:40 től egészen hajnal 2 ig kellene ott várnom Debrecenben?
2014. jan. 8. 14:48
3/9 anonim válasza:
Mi a kérdés igazából? Bocsi, csak nem tudom, mit nem értesz...
Leszállsz az eredeti vonatodról, vársz a másikra, arra felszállsz, és kész...
Vagy én értem félre a kérdésedet?
2014. jan. 8. 14:49
4/9 anonim válasza:
A 4:13 kor induló vonat nem lenne jobb? Gyorsabb és egyszerűbb. Mondjuk nincs sok időd az átszállásra, de az első vonaton megkérdezheted a kalauzt, hogy honnan indul a vonatod. Egyébként ha jól láttom a Nyugatiba érkeznek a vonatok, így BKV-val (vagy taxival) át kell menned a Keletibe.
2014. jan. 8. 14:53
5/9 anonim válasza:
Ha a 21:49 kor induló vonattal szeretnél indulni, akkor igen várnod kell több mint két órát éjszaka Debrecenben. Mikorra kell Budapestre érned?
Egyébként az Elvirán ne azt írd be, hogy a Keletibe utaznál, hanem Budapestet. Több lehetőséget add ki úgy.
2014. jan. 8. 14:55
6/9 A kérdező kommentje:
Tökmindegy mikor érek oda, a lényeg hogy egy rendezvényen akarok részt venni. 15:30 kor indul vissza a vonatom, az már átszállás nélküli.
2014. jan. 8. 15:06
7/9 anonim válasza:
És az 5:30-as? Azzal nem kell átszállni.
Mikorra akarsz és hova menni?
Zuglóból pár perc a keleti a 7-es busszal, a nyugatiból meg metróval lehet menni a keletibe. Mind a kettő 1 db BKV jegy.
2014. jan. 8. 16:09
8/9 anonim válasza:
minden nyáron megyek fehérgyarmatról debrecenen át pestre. annyi az egész hogy debrecenben leszállsz, és a pályaudvarba bemész, a kapu fölött meg lesz egy böszmenagy tábla, amiken rajta vannak az érkező/induló járatok. baloldalt kiírják a kocsi nevét és a vágányt. odamész, fellszállsz oszt jóvan. ha helyjegyet vettél akkor meg megkeresed a helyet oszt azis jóvan
2014. jan. 8. 18:11
9/9 anonim válasza:
*mármint hazajövök gyarmatról. veszprém megyében lakok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!