Sárga színű BKV-s vonaljegy?
"A fehéret automata adja."
Meg a pénztár.
Kinegramm, de ezen nem veszünk össze.
Igen így volt, de arról volt szó, hogy jövő évtől teljesen átalakul az egész tarifarendszer. Pl. a metrón csak kártya lesz, szektorokra lesz osztva stb. Nincs pontos infóm. A lényeg az átalakíítás, s hogy ezért most már az új évben nem lesz érvényes semmilyen korábbi jegy és bérlet.
Nem látom jelét a gyakorlatban.
A beléptető kapuk sincsenek sehol felszerelve. Corvin-negyednél tesztelgetnek, nem sok sikerrel.
" nem sok sikerrel."
??? Nem sok sikerrel?
Milyen sikert várunk el egy üveg kaputól, ami gombnyomásra kinyílik? Szolgáljon fel egy szelet házi krémest? Az lesz a siker?
Ok bocs nem tudtam a pontos nevét :-)
Én tisztán emlékszem, hogy régen lejárt néha a régi jegyde amikor bejott ez a kinegrammos akkor forradalmi újításnak hirdették, hogy ez korlátlanul jó lesz!
Túrtam egy kicsit a google-t a témában:
"Az eseti jegyek (vonaljegy, helyszínen váltott vonaljegy, 10 db-os gyűjtőjegy, átszállójegy, metrószakaszjegy, környéki vonaljegyek) korlátlan ideig biztosított felhasználhatósága megszűnik: ezek a jegyek a rajtuk feltüntetett ár érvényességi idejét követő év végéig használhatók fel utazásra, ezt követően további 3 hónapig értekben becserélhetők új áras jegyekre. Pl. a 320 Ft-os vonaljegy (függetlenül attól, hogy a 2010. februártól 2012. decemberig terjedő időszakban mikor vásárolták) a 2013. januári viteldíjváltozást követő egy évig, tehát 2013. december 31-éig használhatók fel, majd 2014. január-március időszakban az akkor érvényes áron forgalmazott vonaljegyre cserélhetők. A 2010. február 1. előtt vásárolt, kinegrammal ellátott BKV-jegyek is 2013. december 31-ig használhatók fel utazásra. Ez az intézkedés egyúttal az elektronikus jegyrendszerre való fokozatos átállást (a régi jegyek fokozatosan történő kivezetését) is szolgálja."
forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!