Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » 200km-t mivel éri meg utazni?

200km-t mivel éri meg utazni?

Figyelt kérdés
Vonat v. Kocsi v. Busz?

2013. okt. 29. 09:15
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Szóval ha az eszemre hallgatnék akkor kocsival

De ha a pénztárcámra akkor vonat?

2013. okt. 29. 14:38
 12/20 anonim ***** válasza:

"Busszal oda-vissza 4.000 Ft Budapest, Vonattal ha IC 6000, ha nem, akkor 4-5.000 között van az ár. "

Nagykanizsára nincs IC.

Pontos árak oda-vissza diák áron(50%):

Busszal oda-vissza: 5360 Ft (buszjegy, bkv, buszjegy)

Vonattal oda-vissza: 5 680 Ft (vonatjegy, bkv, buszjegy)

(Budapest-Szentendre távon lehet hévvel is menni, akkor ezen összegekhez irányonként +350Ft-ot kell adni, azaz egy plusz volánjegy árat.)

Busszal kb. 4 óra, vonattal 4 és fél egy irányban.

2013. okt. 29. 14:59
 13/20 anonim ***** válasza:

tényleg ha IC-znél, akkor át kell szállni Dombóváron.

Nem voltam még Nagykanizsán, az árakat onnét írtam, hogy nagyjából ugyanaz, mint a Pécs-Budapest táv, amit milliószor megtettem.

2013. okt. 29. 15:01
 14/20 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!:)

Szerintetek 14 évesen már feltudok utazni Szentendrére egyedül?

2013. okt. 29. 15:04
 15/20 anonim ***** válasza:

"Sezrintem leggyorsabb kocsival lenne, utána vonat, végül pedig a busz. "

Tévedsz. A kocsi után a busz a leggyorsabb. A vonat megáll rengeteg helyen.

A busz Nagykanizsa után felmegy az M7-esre és legközelebb Budapesten áll csak meg. Ezt nem tudja überelni a vonat, ami megáll minden nagyobb településen a Balatonparton aztán Lepsény, Székesfehérváron is.

Menetrend szerint kb. 40 perccel lassabb a vonat. Ráadásul hacsak nincs valami közlekedési baleset/dugó akkor a busz elég könnyen tartja is a 3 óra 5 perces menetrendjét. A vonatról ez már nem mondható el. Viszonylag rendszeresen utazok a Kanizsai vonalon és hát nem sűrűn pontos. Rendszeres a 10-20-30 perces késés.

Tegyük hozzá, hogy a Balaton parti szakaszon egy vágány van, úgyhogy ha a szembejövő vonatok nem pontosak akkor az máris borítja a menetrendet és máris ott a késés.

Ennek ellenére a vonat nagy előnye, hogy lehet rajta pisilni, felállni sétálni, egyszóval kényelmesebb.

2013. okt. 29. 15:07
 16/20 anonim ***** válasza:

Szerintem fel tudsz.

Busz:

végállomástól végállomásig - nem lehet eltéveszteni

Népligetben metró újpest városkapuig (ha nincs akkor a metrónál tudsz bkv jegyet venni rá)

Újpest városkaputól indul Szentendrére busz.

Vonat:

Budapest Déli pályaudvarra érkezel

Itt veszel BKV jegyet a metrónál. Metróval(2-es, piros metró, de csak ez jár a Délinél) Deák térre mész, ott átszállsz a 3-as kék metróra és azzal tudsz menni Újpest Városkapuhoz, onnan ugyanaz mint fent.

2013. okt. 29. 15:11
 17/20 A kérdező kommentje:

Rendben!

Nagyon szépen köszönöm!

2.kérdésem ha tudnátok -e segíteni..

ugye még egyedül nem utaztam ennyit..

szerintetek 14 évesen ,eltudnék tájékozódni?

2013. okt. 29. 15:29
 18/20 anonim ***** válasza:

Arra a kérdésedre válaszoltam pontosan!!!

Kanizsán csak megtalálod a vonat vagy buszállomást. Budapesten csak metrózni kell, elég egyértelmű minden megálló. Városkapunál ha leszállsz akkor is ott van közvetlen a buszállomás mellette. Szóval nem kell tájékozódni sehol sem, tök egyértelmű, jó eséllyel még egy bevállalósabb vak ember is meg tudná csinálni betanítás nélkül. Mert tényleg nem kell sehol utcákat sétálni, különösebben tájékozódni.

2013. okt. 29. 15:39
 19/20 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!!:)
2013. okt. 29. 15:43
 20/20 anonim ***** válasza:
Én is még kb. 14 éves koromban voltam először Pesten, szintén Kanizsáról, és sikerült tájékozódnom. :)
2013. nov. 1. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!