200km-t mivel éri meg utazni?
hányan?
van e bármilyen kedvezményetek (diák nyugdíjas jegy)?
egyedül mennék
buszra van ilyen diák kedvezményem
vonatot meg nem tudom
Busszal oda-vissza 4.000 Ft Budapest, Vonattal ha IC 6000, ha nem, akkor 4-5.000 között van az ár.
Benzinköltség oda vissza nekem kb. 12.000-15.000 között fogyasztástól függően, plusz ha pályán jönnétek a matrica ami 3000 Ft körül van.
Budapestről Szentendrére oda-vissza kb. 1500 Ft, de lehet kevesebb.
Szóval én vonattal jönnék, ami ugyan picit drágább mint a busz, viszont kényelmesebb. Fel tudsz állni, el tudsz menni WC-re.
Sezrintem leggyorsabb kocsival lenne, utána vonat, végül pedig a busz.
De ez csak tipp, nem voltam még Nagykanizsán, csak autóval elmentünk mellette.
Én nagyjából úgy vagyok vele, hogy 5 literes fogyasztással pótjegyek nélkül 1 teljes jegyre jön ki a benzin költség egy átlagos viszonylatban. Tehát a diákjegy + pótjegy esetén még mindig a tömegközlekedés az olcsóbb megoldás, és nagyjából ha az autó összes egyéb költségét is nézem, 2 ember, aki teljes áru jeggyel utazik, már olcsóbban jön ki inkább autóval.
Persze van olyan viszonylat, ahol normális időben dupla km-t kell tenni tömegközlekedéssel, úgy már más a leányzó fekvése, de Nagykanizsa-Szentendre nem ilyen, mert ott a déli vasút Pestig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!