Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Szeged, vagy Debrecen? Ha...

Szeged, vagy Debrecen? Ha négy napotok lenne, melyik városba látogatnátok el szívesen és miért? Miket néznétek ott meg?

Figyelt kérdés
2013. szept. 3. 21:02
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Ha mégis Debrecen mellett döntenél:

(Viszonylag friss infó: aug. 20.-a környékén túrták a villamossíneket a vasútállomásnál.) Egyébként már régebben szépen megcsinálták a Piac utcát, a Belvárost. Sétálóutca az egész Nagytemplom előtti terület, szökőkutakkal. Érdemes elmenni a Mandula cukrászdába (kettő van belőle a városban, egy cég üzemelteti, az állomáshoz közelebbit ismerem), nagyon finom a sütijük. Ha gyalogosan mentek az állomástól, akkor a Szent Anna utcán át a Batthyány utcára térjetek (az is sétálóutca, és épp a színház-cukihoz lyukadtok ki). Nevezetes épületek: színház (nem tudom mi a neve), Csonka templom, Arany Bika Szálló, Déry múzeum, Nagytemplom, mögötte a Református Gimnázium, és Hittudományi egyetem, a mögött balra (egy művház volt, azt lebontották,) most valami konferencia központ (?) van, jobbra a Debrecen Pláza, (egyszer be lehet nézni oda is). Eddig volt a belváros. Aztán a város másik vége a Nagyerdő. Ott minden szép parkos, van kis tó fahíddal... Ott vannak az Egyetemek (volt KLTE és a Klinikák-orvosi). Aztán van Állatkert, Csónakázó-tó, strand (állítólag beépítették csúszda- és élményparknak), gyógyfürdő-wellness (, télen van koripálya is), ja és botanikus-kert az egyetem mögött (ezt hiszem ingyér van, valami pálmaházra is emlékszek).

Tisza-part az Debrecenben mondjuk nincs. :( :)

2013. szept. 10. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!