Eger környékére megyek nyaralni mi az amit feltétlen látni érdemes?
Egri vagyok :)
szerintem aki Egerbe jön kötelező látni való az egri vár :)
érdemes megnézi a Minaretet is, még a törökök uralma alatt maradt itt, nagyon magas torony, belátni az egész város
Bazilikát is érdemes megnézni, illetve a Minorita templomot.
ha fürdőzni szeretnétek itt a strand, török fürdő, wellnes, gyógy, élmény medence :)
Dobó téren szoktak lenni programok, (egyébként a várba is)
ha sétálni szeretnétek arra ott a Érsek kert.
Ha pedig este fele szeretnétek kicsit kikapcsolódni Szépasszony völgybe van lehetőségetek bográcsozni, nyársalni, és rengetek pince áll rendelkezésetekre, segítőkész emberekkel :)
Ha a nevezetsségek érdekelnek jók az előbb említettek. Ha viszont az a típus vagy aki szívesebben ülne le egy kávéra és szemlélni a belvárost, akkor ajánlom ezeket a helyeket:
- Broadway kávézó: Széchenyi út közepén van. Terasszal rendelkezik és egy nagyon kellemes hely.
- Dobos cukrászda: Rögtön a kávézó mellett található. Az árak borsosak, de finomak a sütik. Nagyon szép termek vannak bent.
- Feketeló: Étterem. Nagy, laktató adagokkal, amelyek finomak. (Ezt egybe lehet kötni az érsekkert megtekintésével, mivel pont a végében található.)
- Harmos fagylaltozó: Közvetlenül a Feketeló szomszédságában van. Nyáron kígyózó sor áll. A világ legjobb fagylalatja szerintem ott ehető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!