Szerintetek lesz sztrájk?
mához egy hétre megyek vonattal Debrecenbe (bp-ről)
de azt hallottam hogy vonat sztárj lesz holnaptól...ez érinti a jövőhetet is? valaki nem tud valamit ezzel kapcsolatban?
Szerintem szépséges országunkban nem lehet semmit tudni ilyenkor.
Nálunk bevett szokás, hogy úgy sztrájkolnak (MÁV, MALÉV), hogy az utazó közönséget ne érintse.
Ilyen a magyar sztrájk. (nem is érünk el vele semmit)
Ha az utazóközönséget érinti, akkor meg mindenki a vasutasokat szidja.
'99 környékén volt ilyen nagy vasutassztrájk, én is az ő anyjukat szidtam, mert nem tudtam eljutni oda, ahova akartam.
Ja, és éljen a Maszop meg az éhendöglős vadkapitalizmus, mi?
Hát a nagy lóf@szt!
A 17.44-nek.Nem vagyok sem Maszopos,sem másik párt szimpatizánsa!Csupán használom a józan eszemet,és jó a memóriám!
Amióta a Fidesz-kormányt leváltották a szavazók,azóta egymást érik a sztrájkok.tüntetések,többnyire a Fidesz szervezésében.Egyinek sincs semmilyen eredménye,azonfelül,hogy fölösleges pénzpocsékolás.
A MÁv-nál több szakszervezet van,de csa Gaskó hirdet állandóan hosszútávú sztrájkot,amitnéhány óra múlva befejeznek,mert csak a vasutasok 1-2 százaléka vesz részt benne.Igaz,hogy Gaskó mindig többről beszél,mert sztrájkolónak számítja azokat is,akik azért nem dolgoznak,mert betegek,szabadságon vannak,a szabadnapjaikat töltik éppen.Meg akar dolgozni a milliós fizetéséért.
A több szakszervezet akkor fog sztrájko hirdetni ( azon a vasutasok is részt fognak venni),ha a tárgyalások befejeződnek,és világossá válik,hogy mit akar a vezérkar.Hol és milyen vonalbezárást terveznek,a sok vezérigazgató és a stábjuk létszámát csökkentik-e?Megvonják-e tőlük a sok milliós fizetést meg végkielégítést?Ha mindezt tudni fogják,akkor azt is eldönthetik,hogy mi az ami elfogadható,és mi ellen kell tiltakozni.Ezzel a sztrájkkal az utazóközönség is jobban egyetért majd,mint Gaskó értelmetlen és homályos követeléseivel.
A nagy vasutassztrájk '99-ben volt. Az pedig nem 1-2 órás volt, hanem több napos, és nem ment semmi. Azóta se volt akkora.
Fidesz kormány volt.
Nos,Gaskó és Fidesz....szerintetek miért csak mindig ez a szakszervezet sztrájkol?Ennek a szakszervezetnek a legkissebb a taglétszáma,mégis ők állnak a legjobban az összes közül.Míg a többi "örül"ha egy kis nőnapi,meg karácsonyi ajándékot ad a tagoknak,addig Gaskó úrnak telik a gördülő sztjákra,mert a Fidesz bukszája eléggé vastag.Hamarosan Okt.23-a...muszáj a népet hergelni,különben nem mennek majd az emberek tüntetni,és eltelne az ünnep nyugalomban.
Már mindenki várta ezt a lépést.Higgyétel el aki ezeken a területen dolgozik(mint én is)az már jó előre ki tudja találni a forgató könyvet,mert ismeri a hátteret.
Sajnos ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!