Pécsiek segítségét kérném! Tudnátok pár dologban segíteni?
Szia!
Biciklikölcsönzéssel kapcsolatosan sajnos nem vagyok képben, de azt hozzá tenném, hogy Pécsen eléggé kemény emelkedők vannak, erre készüljetek.
Étterem: én ezt tudom ajánlani: [link]
Finom ételek, olcsón és eléggé jó adagok vannak és kedvesek a dolgozóik, ilyen önkiszolgáló étterem.
Helyek: Nem tudom annyira mi érdekel titeket (múzeumok, természet, stb.) illetve, hogy mennyi időre jöttök és hogy mennyrie akarjátok elhagyni a várost, de: a belváros megér egy nagy sétát (sétáló utcák, Széchényi tér, Dóm tér stb.), aztán én javaslom, hogy menjetek fel a Tettyére, ott van egy várrom, egy park, illetve nagyon jó a kilátás. Aztán fel lehet menni a TV-toronyba is, az kicsit szocreál, de jó a kilátás. Illetve a Mecseken több nagyon jó kilátó is van. Célszerű ellátogatni a Zsolnay-negyedbe is. Biciklivel érdemes kibiciklizni Malom-völgybe, ez a várostól délre található kirándulóhely két tóval, bicikli úton megközelíthető. Aztán célszerű elmenni Orfűre illetve Abaligetre. Most hirtelen ezek jutottak eszembe :)
Nos, most épp sétatér fesztivál van (koncertek,kajáldák tömkelege) , a székesegyház alatt, és a szent istván tér között:) nagyon sokan vannak , a széchenyi tér is szép most, és az egész város megvan tömve:) nagyon sok gyroszos van az árkád közelében úgy 450 ft egy gyros, de van egy olyan hely is ahol 750ft két darab gyros, az árkádban eléggé drágák a kaják, viszont a kínaival nagyon jóllehet lakni, de van nagyon sok étterem is amik jók és olcsók, például az aranykacsa étterem .. hát pécsiként nem igazán tudom még mik látványosak, ezen a két helyen biztos hogy mindig sokan vannak:) kertváros semmi, uránban sem, inkább a széchenyi tér körül vannak sokan... ott lehet elmenni a szent istván térhez is, a szinházhoz , sétáló utcák stb:) ha kéne még valami segítség csak szólj
18/f
Apukámmal megyek, én 16/L vagyok. Nem szeretnénk kimenni nagyon a városból, minél több érdekes dolgot akarunk megnézni. 2 napra megyünk.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!