Szeged vagy Pécs a mediterránabb?
a mediterránabb..ott volt a kérdésben..Most ez olyan mintha azt kérdeznéd. Melyik Magyarország második leg fő városiasabb városa?
De hisz Budapest azt..na de utána meg Debrecen...
A kérdésre válaszolva,szerintem Pécs.Bár elvileg Szegeden a legnagyobb az évi napsütési órák száma.
Miért olyan egyértelmű, h Szeged?
Én egyébként Pécsre tippelnék.
Lehet, h hülyén hangzik, de sztem azért mert Pécs Horvátország felett van, ami mediterrán(os hangulatú), nekem elsőre Pécs ugrott be.^^
egyéretlműen szeged, napsütéses órák számát és csapadékmennyiséget kell nézni az éghajlathoz..
XDXD pécs közelebb van horvátországhoz :D:D:DD ilyen választ..
Milyen értelemben mediterrán?
Pécs kimondottan büszke a mediterrán építészetére, és gyanítom, a klíma is kiegyensúlyozottabb, mint Szegeden. Pécsen mindig 3-4 fokkal melegebb van, mint a Mecsektől északra, míg Szegeden nyáron nagy a hőség, télen viszont igen nagy hidegek tudnak lenni.
Az már csak hab a tortán, hogy Pécsről öt óra alatt lenn lehet lenni a tengerparton...
A táj... tipikus mediterrán sziklás vidék, mediterrán növényekkel, píneákkal, cédrusokkal. Azért nem lenne baj, ha nem csak szőlő nőne a helyoldalban, hanem mondjuk banánpálma is, illetve ha lehetne kiwit nevelni lugasként... Meg ha nem egy medencében lenne az egész, ami nyaranta megfogja a szelet, így fülledt meleget produkál.
Pécsi lakos voltam
Szeged.
Mind a 2helyen sokat jártam nagyn szeretem mindkettőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!