Metrón szokott ellenőr lenni?
Akkor, válaszoljak...
szokott lenni. Általában ahol éppen a kedvük diktálja, változó. Elül is, hátul is, középen is. Van, hogy bemondják, van, hogy nem.
Szerinted majd szabványosított rendszer hoznak össze, hogy a tolvajok (igen, ez biza' lopás) megkönnyítsék?
Ajánlom a sétát. Még a hármas metró teljes vonala is lesétálható 4-5 óra alatt. ha meg sietsz, és mindenképpen oda kell érned, akkor szánj rá 350Ft-ot, és odavisznek. Tudod, ez olyan, mint a taxi. Ott se normális, hogy beugrasz, utazgatsz, aztán kiszállsz, mert nem volt ellenőr.
Amúgy ajánlom a bringát. Azzal maximum egy órára rövidül a metróval bejárható táv :)
Legtöbbször felfelé vannak, be is mondják. Lefelé biztonsági őrök nézik, ők nem büntethetnek meg. Ellenőrök szoktak még a deákon a 2-es és 3-as metró átjárójánál lenni. Állítólag néha szerelvényre is szállnak, de én ilyet csak a kisföldalattin láttam.
Szabály szerint van egy fehér csík a bejáratnál, azon belül bárhol lehetnek, kívül viszont nem csinálhatnak semmit veled.
A metró kocsikon csak akkor van ha már végzett a munkával és megy a dolgára, és a metrót használja mint civil. Ha már nincs munkaidőben akkor semmi köze ahhoz ki bliccel vagy ki nem. Legfeljebb annyit tehet hogy ha észreveszi valakin akkor telefonon felszól az egyik megállón ahol leszállt a többi ellenőrnek hogy nézzenek rá és ennyi.
Viszont a metró mellett az alagútba már találkoztam ellenőrrel, rendesen kérték a jegyet, és még kellett menni lépcsőn felfele ahol szintén voltak, de azok csak álltak és bambultak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!