Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Metrón szokott ellenőr lenni?

Metrón szokott ellenőr lenni?

Figyelt kérdés
Nem a mozgólépcsőnél, hanem lent a metrószerelvényekben. Ha igen, hova szokott ált. felszállni? Elejére, végére? Illetve ha kifelé ellenőriznek, bemondják a hangosba?
2013. márc. 22. 14:03
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Vegyél jegyet. Ne légy tipikus magyar, aki inkább kérdezgeti hogy hol van, vagy hol nincs ellenőr. Ha használsz egy szolgáltatást, azért fizetni kell. Vagy ha nem tetszik, akkor nem kötelező használni!
2013. márc. 22. 14:10
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy reagáltál a kérdésre, de sajnos nem ez volt a kérdés. Ha valaki ilyet kérdez, mint amit én is, akkor a te válaszaidon már rég túl van a fejében.
2013. márc. 22. 14:29
 3/9 A kérdező kommentje:
Mármint a válaszodhoz hasonló gondolatmeneteken van túl.
2013. márc. 22. 14:29
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindenütt vannak,befelé is kifelé is.A metrókocsikba én még nem láttam,de biztos ott is előfordulhatnak. A hangosbemondóba nem mondják be!
2013. márc. 22. 14:33
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor, válaszoljak...

szokott lenni. Általában ahol éppen a kedvük diktálja, változó. Elül is, hátul is, középen is. Van, hogy bemondják, van, hogy nem.

Szerinted majd szabványosított rendszer hoznak össze, hogy a tolvajok (igen, ez biza' lopás) megkönnyítsék?

Ajánlom a sétát. Még a hármas metró teljes vonala is lesétálható 4-5 óra alatt. ha meg sietsz, és mindenképpen oda kell érned, akkor szánj rá 350Ft-ot, és odavisznek. Tudod, ez olyan, mint a taxi. Ott se normális, hogy beugrasz, utazgatsz, aztán kiszállsz, mert nem volt ellenőr.

Amúgy ajánlom a bringát. Azzal maximum egy órára rövidül a metróval bejárható táv :)

2013. márc. 22. 14:34
 6/9 anonim válasza:

Legtöbbször felfelé vannak, be is mondják. Lefelé biztonsági őrök nézik, ők nem büntethetnek meg. Ellenőrök szoktak még a deákon a 2-es és 3-as metró átjárójánál lenni. Állítólag néha szerelvényre is szállnak, de én ilyet csak a kisföldalattin láttam.

Szabály szerint van egy fehér csík a bejáratnál, azon belül bárhol lehetnek, kívül viszont nem csinálhatnak semmit veled.

2013. márc. 22. 14:56
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon ritkán, de előfordulhatnak a vonatokon is bárhol. Ezen kívül a peronokon is szoktak gyakran ellenőrizni, nem csak a ki- és bejáratnál. Amúgy meg igazi szarrágás, ha 350 Ft-ot képtelen valaki kiadni egy olyan gyors és sűrű közlekedési eszköz használatáért, mint amilyen a metró.
2013. márc. 22. 22:07
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, hasznosakat írtatok. #1, látod? Ha ezt még odafűzted volna az első kommented végére, mindent megtudtam volna:) neked is köszi
2013. márc. 23. 17:26
 9/9 anonim ***** válasza:

A metró kocsikon csak akkor van ha már végzett a munkával és megy a dolgára, és a metrót használja mint civil. Ha már nincs munkaidőben akkor semmi köze ahhoz ki bliccel vagy ki nem. Legfeljebb annyit tehet hogy ha észreveszi valakin akkor telefonon felszól az egyik megállón ahol leszállt a többi ellenőrnek hogy nézzenek rá és ennyi.

Viszont a metró mellett az alagútba már találkoztam ellenőrrel, rendesen kérték a jegyet, és még kellett menni lépcsőn felfele ahol szintén voltak, de azok csak álltak és bambultak.

2013. máj. 23. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!