Budapest most mitől lett ilyen felkapott?
Olvastam, hogy a világ 25. leglátogatottabb városa, megelőzi az örök rivális Bécset és Prágát is.
De eddig ez nem volt így. A régebbi listákon Budapest bőven emögött a két város mögött kullogott valahol a 40. hely környékén... Mi történt most?
Sajnos továbbra sem a normális pénzes turisták jönnek,
hanem azok az alkeszok, akik itt olcsóbban tudnak inni meg dugni, mint odahaza!!
Vagyis nem a vár és a citadella van tele, hanem a kocsmák!
Terjednek a low-cost járatok és az utazás egyre inkább átalakul nyugdíjasok kiváltságából évente több alkalommal bárkinek megengedhető szórakozássá. A Hello Kitty-s napernyős japán turistacsoportok most ugyanúgy jönnek, mint régen, csak bővül a hátizsákos fiatalok aránya is, minden második sarkon hostel nyílik a Kazinczy u. környékén. És igen, ezek nem azok az emberek, akik helikopteres városnézésre fizetnek be, de ezen morgolódni nettó baromság, #2, szerintem te sem boutique hoteleket keresel conciergezsel a horvát parton, mégis sok más társaddal egyetemben igen jól eltartod őket.
Az ilyen listák jó részét random utazási újságírók szedik össze, akik jó esetben kerestek 1-2 minisztériumi statisztikát, de legtöbbször azt sem, szóval igazán mindegy, hogy az egyik helyen 25. vagyunk, a másikon meg 40.
Masfel eve a forint dollar es a forint euro arfolyam nagyon kedvezo lett a kulfooldi utasok szempontjabol. Ha te kulfoldi lennel, akkor te is szivesen elmennel egy olyan helyre, ahol szarert hugyert elhetsz mint a kiskiraly.
Nem tudom, hogy voltal e mar egyiptomban, de a kulfoldieknek ez kb olyan, mintha te elmennel oda, beulsz egy taxiba, es adsz 400 ft ot neki, amitol oda van meg vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!